Notícies

 

Platges, cardioprotegides

Imatge d'arxiu de socorristes amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

02/07/2019

Platges, cardioprotegides

Cedim temporalment desfibril·ladors addicionals als municipis costaners que necessiten reforçar els dispositius de salvament de les seves platges.

Per aquesta temporada d’estiu, n'hem deixat prop d’una trentena. S’afegeixen als que ja tenen els dispositius de vigilància i socorrisme, als dels cossos de primera resposta i als desfibril·ladors que hi ha a places, carrers i altres espais públics dels municipis gironins.

Dipsalut disposa de desfibril·ladors (els anomenats “lliures”) que se cedeixen de manera temporal a aquells ajuntaments o entitats sense ànim de lucre que en demanen per a cardioprotegir espais o activitats considerats de risc, ja sigui per les característiques que presenten o pel fet que s’hi concentren moltes persones. Es tracta d'aparells idèntics als que l’Organisme ha implantat arreu de la demarcació en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”.

 

Des que es van implantar fins avui, els desfibril·ladors del "Girona, territori cardioprotegit" ja han permès recuperar inicialment 58 persones que havien patit una mort sobtada cardíaca.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització