Notícies

 

Acord nacional per a l’Agenda 2030

Imatge dels participants a un dels tallers per elaborar l'Acord

20/02/2020

Acord nacional per a l’Agenda 2030

Aquest 21 de febrer, se signa i presenta públicament l’acord de país per implementar l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un pla d’acció de les Nacions Unides que respon a la necessitat de disposar d’un marc consensuat d’actuació davant els reptes globals de la humanitat. Estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites de tipus econòmic, social i ambiental. Per traduir-los en accions efectives, Nacions Unides encoratja a desenvolupar respostes nacionals ambicioses per aplicar aquesta agenda i a crear aliances de col·laboració entre tots els actors.


A Catalunya, administracions públiques, patronals, sindicats, entitats del tercer sector i universitats han estat treballant conjuntament, liderats per la Generalitat i pel seu Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible, per definir accions concretes, localitzades i consensuades que ajudin a implementar aquesta Agenda i a baixar sobre el terreny els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquestes accions es recullen en l’Acord nacional per a l’Agenda 2030.


Dipsalut ha estat una de les administracions que han format part del grup motor per elaborar l'Acord. Aquest 21 de febrer, juntament amb la Diputació de Girona i la resta d'actors implicats, el signa en un acte públic al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona.


Els signants es comprometran a dur a terme les actuacions recollides en les seves respectives àrees i passaran a formar part de l’Aliança Catalunya 2030, una unió per aconseguir la implementació dels ODS per a aquell any.

 

(+) Més informació

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització