Notícies

 

02/04/2009

Dipsalut i la fundació Carl Faust formen jardiners per al control del mosquit tigre

 

Dipsalut i la Fundació Carl Faust han organitzat aquest dimecres la jornada tècnica de formació Actuacions en la Jardineria Professional per al Control del Mosquit Tigre, adreçada a jardiners d'arreu de les comarques gironines. La jornada ha estat impartida pels tècnics del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, en el marc del programa de DIPSALUT de vigilància del mosquit tigre a Girona. Les classes, que s'han impartit durant tot el dia, consten de dues parts: la primera, en què s'ha ensenyat el cicle biològic de l'insecte, l'evolució de la seva expansió i les mesures de prevenció a prendre; i la segona, que ha consistit en una visita al Jardí Botànic Marimurtra per aprendre a identificar els possibles espais de reproducció del mosquit tigre.

 

Durant la presentació de la jornada, Josep Marigó, president de Dipsalut, ha destacat que "la informació i la formació dels professionals de la jardineria són una de les claus per evitar que el mosquit tigre s'instal·li a casa nostra, ja que és en els jardins particulars on troba el seu hàbitat més habitual". El president de l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona també ha assenyalat que "amb aquesta nova iniciativa estem tancant el cercle quant a la lluita contra aquest insecte. Primer van ser els espais públics a través dels convenis amb els ajuntaments, després, la informació als alumnes en els centres escolars, i ara la informació i formació als professionals de la jardineria".

 

Jordi Masbernat, director general de la Fundació Carl Faust, ha remarcat la voluntat de la Fundació de "posar el nostre granet de sorra en la campanya de control del mosquit tigre" i ha incidit especialment en el treball que la Fundació està fent per potenciar "l'ús de les instal·lacions a favor de la societat blanenca i catalana".

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització