Notícies

 

Vetllar per la seguretat a les piscines en temps de coronavirus

Fotografia d'arxiu de control inicial de la qualitat de l'aigua a una piscina municipal

11/08/2020

Vetllar per la seguretat a les piscines en temps de coronavirus

Aquest estiu, els programes per a la salubritat de les piscines inclouen l’avaluació del compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Un any més, Dipsalut analitza les condicions sanitàries de les piscines d’ús públic que sol·licita cada ajuntament. Ho fa a través de dos programes: el de Suport a la Gestió de la Salubritat de les Piscines d’Ús públic de Titularitat i/o de Gestió Municipal i el d’Avaluació de la Salubritat de les Piscines d’Ús Públic.


Als controls habituals pel que fa a la qualitat de l’aigua, les pautes de neteja i manteniment, la seguretat de les instal·lacions (com, per exemple, comprovar que el paviment sigui antilliscant), l’emmagatzematge de productes químics, el servei de socorrisme i altres qüestions, aquest estiu s’hi ha sumat la revisió del compliment dels requisits davant la Covid-19.


Entre aquests requeriments, hi ha l’estricte control d’accés a la instal·lació i de l’aforament, informar adequadament els usuaris de les pautes d’higiene i de prevenció a seguir, que es respecti la distància física entre persones, que es compleixin les restriccions pel que fa vestuaris, lavabos i altres espais comuns, que es disposi d’un protocol de neteja i desinfecció que respongui a la situació actual, que s’usin els productes adequats i que es facin els controls de desinfectant a l’aigua amb la freqüència marcada.


Cal recordar que en el cas de les piscines de titularitat i/o gestió municipal (a més d’analitzar-ne les condicions i, si cal, recomanar accions correctores) Dipsalut dona suport continu per al seu bon manteniment. L’Organisme dissenya els plans de gestió i autocontrol adaptats a les peculiaritats de cada equipament i s’encarrega de fer-ne el seguiment.


L’objectiu de les diferents actuacions incloses en tots dos programes és vetllar per a la seguretat dels usuaris d’aquestes instal·lacions, ara també pel que fa a la Covid-19.


Amb aquesta mateixa finalitat, Dipsalut ha anat transmetent als gestors de les piscines d’ús públic resums de les indicacions de les autoritats sanitàries. A més, es proporciona assessorament i es facilita material divulgatiu (cartells, infografies...) amb les mesures de prevenció per als banyistes.

 

(+) Tota la informació i documents, al Directori de Serveis i Recursos per la Covid-19, apartat "Piscines"

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització