Notícies

 

Propostes per acollir l’alumnat aquest setembre

Imatge d'arxiu. Alumnes de primària treballant amb els materials del Sigues tu a una escola de Torroella de Montgrí

08/09/2020

Propostes per acollir l’alumnat aquest setembre

El programa «Sigues tu» ofereix recursos als docents per facilitar-los l’acollida dels infants i joves en aquest singular inici de curs.

S’han agrupat en itineraris, segons els nivells educatius: un, per a educació infantil i cicle inicial; el segon, per a cicle mitjà i superior; i el tercer, per a l’ESO.


Cada itinerari consta de tres sessions, amb activitats i recursos orientats a detectar necessitats, a facilitar el reconeixement i gestió de les emocions i a afavorir la cohesió del grup. Podeu trobar-los, clicant aquest enllaç (accedint als apartats “Acollim”. A banda de les tres sessions, també es proposen exercicis d’atenció plena, que es recomana dur a terme a l’inici de cadascuna, i propostes per implementar les mesures de prevenció de la Covid-19 a les aules)


Des del programa d’educació per a la salut «Sigues tu» se subratlla l’especial importància, en moments com el que vivim, d’acompanyar emocionalment els alumnes. La tornada dels nens i nenes a l'escola és un moment clau, en el que serà molt important acollir-los, felicitar-los per la seva solidaritat en els moments més crítics de la pandèmia, escoltar-los i donar-los espais per tal que puguin reconèixer, expressar i gestionar de la millor manera possible les seves emocions. Per aquest motiu, s’han ideat i s’ofereixen propostes que puguin facilitar aquesta adequada acollida.


Cal recordar que el «Sigues tu» es reprèn totalment aquest curs 2020/21, després que, el mes de març, s’interrompessin les sessions presencials pel tancament de les escoles. Actualment, s’estan duent a terme les formacions inicials al professorat, alhora que es continua la feina de planificació amb els equips docents i altres col·laboradors.


Aquest curs, el programa de Dipsalut incorpora algunes novetats (a banda de la necessària adaptació a les mesures preventives per la Covid-19). Les més destacades són: nous materials per a educació infantil, una nova proposta pedagògica per a cicle superior, una eina d’autoavaluació de promoció de la salut als centres de secundària i formació per a famílies, enfocada a la criança positiva.

El «Sigues tu» es duu a terme als centres educatius de la demarcació de Girona: a infantil, primària, ESO i també dins de programes de formació i inserció als centres d’adults. Té com a objectiu promoure estils de vida saludables i respectuosos amb l’entorn a través de l’estratègia d’entrenar en les habilitats per a la vida, promoure una visió comunitària i ajustar-se als objectius de desenvolupament sostenible. Busca fer-ho de forma coordinada amb altres agents del territori i donant eines tant al personal docent com a les famílies per avançar en la mateixa direcció.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització