Notícies

 

Dipsalut, a la inauguració del curs escolar

Imatge de l'acte d'inauguració del curs, que s'ha fet telemàticament. Font: SE Pla de l'Estany

22/09/2020

Dipsalut, a la inauguració del curs escolar

El coordinador del Servei d'Emergències Psicològiques ha estat l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural. Hi ha donat eines per afrontar amb resiliència les dificultats derivades de l'actual situació de pandèmia.

L'acte s'ha dut a terme aquest dilluns 21 de setembre a la tarda.

 

Hi ha participat la presidenta de Dipsalut, Maria Puig, que ha parlat del treball conjunt amb el Departament d'Educació en el marc del programa d'atenció psicològica en situacions d'emergència i amb el "Sigues tu, eines i actius per a la salut"

 

Puig ha recordat que, des del programa "Sigues tu" s'ha elaborat una proposta pedagògica per facilitar als docents l'acollida i acompanyament emocional de l'alumnat en aquest curs tan singular.

 

També ha avançat que s'està a punt de signar un conveni amb el Departament d'Educació per facilitar l'activació del Servei d'Emergències Psicològiques des dels centres educatius, per a aquelles situacions en que es consideri necessari.

 

Seguidament, el coordinador del Servei, Jordi Frau, ha fet la conferència inaugural. Sota el títol La fal·làcia de la “nova normalitat”. Trànsit des de la supervivència cap a la resiliència dels/de les docents, ha donat eines per passar de la de la resistència (estàtica) a la resilència (adaptació, flexibilitat, mirada positiva llarga, i energia) davant les incerteses i dificultats sorgides en l'actual situació de crisi per la Covid-19.

 

L'acte d'inauguració del curs escolar 2020/21 ha estat organitzat pel Departament d'Educació i ha comptat amb el director dels Serveis Territorials a Girona, Martí Fonalleras.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització