Notícies

 

Reconeixement a la tasca dels voluntaris

Imatge de la sessió en línia celebrada amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat

20/11/2020

Reconeixement a la tasca dels voluntaris

Hem participat a l'acte de celebració del Dia internacional del voluntariat que, enguany, s'ha dut a terme en línia. Ha servit per reivindicar el voluntariat com a agent transformador de la societat i per reconèixer el seu paper clau a l'hora d'afrontar els reptes generats per la crisi de la COVID-19.

En l'acte -celebrat aquest 20 de novembre i organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social- també s'han lliurat els premis Lluis Martí al Valor Social 2020, a entitats i accions de les comarques gironines.

 

La diputada d'Acció Social, Teresa Brunsó, hi ha participat, agraint -de part de Dipsalut i la Diputació de Girona- la feina que fa tant la Federació, com totes les entitats i persones que dediquen bona part del seu temps i esforços a la solidaritat; al compromís amb els altres.

 

Brunsó ha assegurat que "El teixit sociocomunitari està essent clau alhora de fer xarxa de veïnatge per combatre situacions d'aïllament, de necessitat, de soledat...Per afrontar els reptes generats per la pandèmia. I esteu posant de manifest, un cop més, el gran potencial de la solidaritat, i de la cohesió social que promou, per a fer-nos avançar cap a societats millors".

 

Ha subratllat la necessitat del treball en xarxa per afrontar aquesta situació tan complexa i ha recordat que "La Federació i Dipsalut, i la Diputació de Girona, històricament, sempre ens hem trobat i volem seguir col·laborant, estretament, perquè, en molts aspectes, compartim perspectiva, tant pel que fa al suport a les entitats, com pel que fa al recolzament al món local i, sobretot, en relació al model de societat que volem: més democràtica, més justa, més cohesionada, més saludable i, en definitiva, més feliç." Teresa Brunsó ha afirmat que des de Dipsalut  "procurem també la transformació social i treballem de la mà de nombrosos actors del territori, com les entitats sense ànim de lucre, ja que només fent xarxa, anant plegats, podrem aconseguir resultats veritables".

 

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona actua en protecció i promoció de la salut, però també en acció social, donat que els factors que més condicionen la salut i el benestar de les persones són fora de l'àmbit sanitari, i pertanyen al calaix de les condicions de vida. Es des d'aquest àmbit que col·laborem amb la Federació Catalana de Voluntariat Social i amb nombroses de les entitats que en formen part, a través, principalment, de diverses línies de suport econòmic dirigides a entitats no lucratives.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització