Notícies

 

Col·laboració amb altres serveis d\'atenció psicològica

Imatge d'arxiu de professionals del Servei d'Emergències Psicològiques a la jornada sobre emergències celebrada a Platja d'Aro el 2017. Autoria: E.Kelele/Dipsalut

09/03/2021

Col·laboració amb altres serveis d'atenció psicològica

L'equip de psicòlegs de Dipsalut i el del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) treballen plegats per donar continuïtat a les atencions iniciades a un o altre territori.

Recentment, també han començat a intercanviar metodologia, a dissenyar un pla comú de formació i a proporcionar-se recolzament entre ells.

 

Els dos equips col·laboren en el marc del conveni vigent entre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona i Dipsalut.

 

L'objectiu del mateix és garantir el traspàs i la continuïtat de les atencions psicosocials iniciades a un o altre territori. Per exemple, que el Servei d'Emergències Psicològiques de Dipsalut atengui de manera immediata una persona resident a l'àrea de Barcelona que hagi patit un esdeveniment traumàtic a la nostra demarcació i que, posteriorment, el CUESB pugui continuar la intervenció, obtenint tota la informació necessària per a fer-ho. I, és clar, a la inversa.

 

A banda, el conveni de col·laboració també preveu l'intercanvi de metodologia entre els dos serveis, un pla comú de formació i el suport interequips.

 

El Servei d'Emergències Psicològiques i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona coincideixen en la prestació de primers auxilis psicològics especialitzats a víctimes de situacions d'alt potencial traumàtic. L'objectiu d'aquesta atenció psicològica d'urgència és minimitzar els danys emocionals causats pels fets i prevenir patologies postraumàtiques.

 

Cal recordar que el servei de Dipsalut també està coordinat, per evitar duplicitats, amb altres dispositius que intervenen en aquest àmbit, com els Equips de Resposta Immediata en Emergències de la Creu Roja i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització