Notícies

 

Acollirem dos grans congressos internacionals de promoció de la salut

Imatge de la reunió de treball celebrada aquest 8 de març a Dipsalut (II)

16/03/2021

Acollirem dos grans congressos internacionals de promoció de la salut

Es tracta de la conferència mundial de salutogènesi i de l'europea, de promoció de la salut. Es duran a terme, en format virtual, entre el 15 i el 18 de juny. Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut els coorganitzem.

El primer congrés a dur-se a terme serà l’11a Conferència Europea, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny amb el títol «Promoció de la salut: acció transformadora en una Europa canviant». L’esdeveniment té per objectiu compartir el treball en aquest àmbit impulsat per diferents organitzacions i alhora incentivar la creació de xarxes i l’intercanvi d’idees i bones pràctiques. Una de les qüestions que s’hi abordaran és la manera com la promoció de la salut pot ajudar a afrontar els reptes que té Europa en l’actualitat.

El 17 i el 18 de juny es farà la 6a Conferència Internacional sobre Salutogènesi. Amb el lema «Avançar en la salutogènesi cap a societats pròsperes», s’exposaran i es debatran enfocaments innovadors sobre aquesta qüestió. L’objectiu és desenvolupar la teoria i la recerca salutogènica, disciplina que cerca l’origen de la salut i estudia les formes de conservar-la. S’hi presentaran actuacions desplegades més enllà de l’àmbit concret de la salut, com per exemple algunes de les que s’han dut a terme en el marc de les relacions entre grups socials, la salut ambiental, l’educació o, fins i tot, l’arquitectura.

Tots dos congressos, cadascun des de la seva perspectiva, portaran a debat les problemàtiques de salut i d’aspectes socials sorgits o agreujats arran de la pandèmia de la COVID-19, i exposaran accions per promocionar la salut enfocades a donar-hi resposta. Reuniran investigadors d’arreu del món, així com professionals i responsables de formular polítiques dirigides a aconseguir l’equitat en salut dins i entre països.

Coincidint amb les conferències, el 16 de juny s’ha previst un esdeveniment especial per celebrar el 70è aniversari de la Unió Internacional de Promoció i Educació per a la Salut (UIPES).

Aquests congressos estan organitzats per Dipsalut, la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, la Unió Internacional de Promoció de la Salut i Educació per a la Salut (IUHPE), el Grup de Treball Global en Salutogènesi de la IUHPE, el Centre de Salutogènesi de la Universitat de Zuric, i la Societat per a la Teoria i la Recerca en Salutogènesi (STARS).

Les inscripcions ja estan obertes. Es poden formalitzar a www.iuhpeconferences21.com, des d’on també es pot accedir als programes dels congressos (inscripcions a preu reduït si es realitzen abans del 8 d'abril).

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització