Notícies

 

Projecte col·laboratiu per promoure el pensament crític

Un instant de l'audiovisual elaborat per a aquest projecte

29/03/2021

Projecte col·laboratiu per promoure el pensament crític

Dipsalut (amb el programa "Sigues tu"), la Fundació Vimar, el Museu del Suro i l'escola Carrilet de Palafrugell desenvolupem una iniciativa conjunta dirigida a promoure el sentit crític.

El projecte es val d'un material característic de la zona, el suro, per treballar el pensament crític en relació al concepte de "normalitat", les etiquetes i els prejudicis vers les altres persones.

 

S'inicia amb sessions per enfortir l'autoestima, el sentit crític i, alhora, potenciar la creativitat. Se'n fan tant amb l'alumnat de l'escola Carrilet, com amb els usuaris de la Fundació Vimar. També, en col·laboració amb el Museu del Suro, s'ha elaborat un vídeo introduint el tema. L'audiovisual compta amb un dels personatges ja ben coneguts per tots els que participen al "Sigues tu", el doctor Hopper, que ens proposa canviar determinades actituds, començant per la nostra "mirada".

Posteriorment, els escolars de 5è de primària i els usuaris del Servei de Teràpia Ocupacional Santa Cristina de Vimar rependran el contacte que havien iniciat el darrer any i faran conjuntament un treball manual amb forma d'ull, utilitzant suro. Les creacions resultants s'exhibiran als carrers i altres espais del municipi de Palafrugell. A través de la singularitat de cadascuna, es vol mostrar que tots som únics, que tenim característiques ben diferents que, juntes, acaben sumant. Es vol transmetre la importància de mirar sense judicis ni etiquetes: "tot comença per la nostra mirada".


La iniciativa busca posar en qüestió els prejudicis i promoure el tipus de pensament que analitza i avalua els raonaments i que no accepta les afirmacions d'altres directament com a certes, sense posar-les abans en qüestió. Per a fer-ho, es val del suro, un material que prové d'alzines sureres amb diferents noms i amb usos diversos, i que facilita el paral·lelisme amb les persones: amb el fet que totes som similars i alhora singulars; i que totes som necessàries, útils i valuoses.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització