Notícies

 

Formació en intervenció psicològica d\'urgència

Imatge del curs de primers auxilis psicològics realitzat aquest mes de març de 2021

13/04/2021

Formació en intervenció psicològica d'urgència

Aquest 19 d'abril ha començat el curs en línia de primers auxilis psicològics. En aquest àmbit, també proposem formació per atendre adequadament víctimes de violència sexual, i un curs d'autoprotecció per a personal dels equips d'emergències.

Del 19 d'abril al 21 de maig, es fa una nova edició del curs en línia de primers auxilis psicològics en situacions d’emergència.


La formació va dirigida a integrants dels equips de primera resposta, com ara policies, bombers, sanitaris o membres dels equips de protecció civil. També, a treballadors dels serveis socials i a docents.

 

L’objectiu és transmetre els coneixements necessaris perquè aquests professionals puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica. Permet reconèixer les reaccions més habituals de les persones en situacions de crisi i les dificultats que comporten les intervencions en aquests moments. També s’hi adquireixen coneixements, estratègies i habilitats per poder facilitar suport psicològic immediat a les víctimes de diferents esdeveniments traumàtics.

 

Del 4 al 6 de maig, s'ha programat el curs d'autoprotecció i tècniques de destraumatització per a integrants dels equips d'emergències. Aquesta formació proporciona eines per gestionar adequadament l'estrès i altres conseqüències d'intervenir habitualment en situacions d'alt potencial traumàtic.

 

El curs d'intervenció psicològica específica per a víctimes de violència sexual, es farà de l'1 al 8 de juny. Ofereix un abordatge ampli sobre el fenomen, per tal que es coneguin les característiques d'aquesta violència i el seu impacte sobre les persones que en són víctimes. I s'hi dona pautes específiques per a una atenció psicològica d'urgència en aquests casos.

 

Totes aquestes formacions estan impartides per psicòlogues i psicòlegs especialitzats en emergències. En podeu conèixer tots els detalls accedint a l'espai web de Formació.

 

Els cursos d'atenció psicològica estan vinculats al Programa de Suport i Atenció Psicològica en Situacions d’Emergència al Municipi. Aquest servei s’activa davant accidents amb víctimes mortals, desastres naturals, morts violentes, agressions sexuals o altres esdeveniments traumàtics. S’ofereix assistència psicològica especialitzada i immediata a les víctimes dels fets que ho necessitin.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització