Notícies

 

73 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

Un dels desfibril·ladors externs automàtics cedits per Dipsalut als cossos d'emergències de la demarcació

27/05/2021

73 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

L'últim cas ha succeït aquest 23 de maig, a la ciutat de Girona. Els Mossos d'Esquadra han reanimat un home que s'havia desplomat al carrer. Ho han fet utilitzant un dels aparells cedits per Dipsalut.

La víctima, que circulava amb bicicleta per la carretera GIV-6703 al seu pas per Girona, ha perdut el coneixement i ha caigut desplomada. Una patrulla dels Mossos s'ha desplaçat fins al lloc de l'incident, i els agents han començat a practicar-li les maniobres de reanimació. Per a fer-ho, han utilitzat un dels aparells cedits per Dipsalut al cos dels Mossos d'Esquadra, dins el Programa "Girona, territori cardioprotegit".

 

El desfibril·lador ha emès diversos impulsos de corrent que han permès recuperar el batec a l'home, d'uns setanta anys. Posteriorment, sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'han estabilitzat i l'han traslladat a l'hospital.

 

Amb aquesta, ja són 73 les persones recuperades - gràcies als desfibril·ladors públics i a la intervenció dels cossos de primera resposta i la ciutadania- des de l'inici del "Girona, territori cardioprotegit".


En total, els municipis de la demarcació compten amb 783 desfibril·ladors cedits en el marc d'aquest programa. Els cossos d'emergències (policies, protecció civil...) en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments. A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que es deixen de manera temporal a ajuntaments i a entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc. Des de l’Organisme es forma gratuïtament i de manera continuada els usuaris intensius d’aquests aparells. També s’ofereix una formació més bàsica a tota la ciutadania. L’objectiu és transmetre les pautes bàsiques per poder socórrer algú que pateix una aturada cardiorespiratòria i promoure l’ús dels aparells de desfibril·lació externa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització