Notícies

 

230 centres desenvoluparan el \

Una sessió del "Sigues tu" a l'escola Camins de Banyoles, aquest passat curs 2020/21

10/09/2021

230 centres desenvoluparan el "Sigues tu"

Aquest curs 2021/22, el programa d'educació per a la salut es durà a terme a 230 escoles, instituts i altres centres educatius d'un total de 101 municipis d'arreu de la demarcació de Girona.

La participació a primària s’ha incrementat notablement respecte el curs passat. El motiu principal és que, des d’aquest curs, el "Sigues tu" també es farà de forma generalitzada a Educació Infantil (P3, P4 i P5), a través de la proposta pedagògica "Descobrint".

Una altra novetat és l’oferta dels tallers "Sigues tu, en família" a tots els centres de primària que desenvolupin el programa. Constaran de sis o set sessions, de dues hores cadascuna, amb una periodicitat setmanal o quinzenal. De forma pràctica i a través de les experiències personals de les persones participants, les sessions tenen l’objectiu d’ajudar les famílies a millorar la convivència a casa. En aquest sentit, els continguts inclouen aspectes com: la gestió positiva dels conflictes, aprendre a marcar límits de forma respectuosa i eines per millorar l’autoestima i l’autonomia dels infants.

El "Sigues tu" continua formant els i les docents participants en relació amb les habilitats per a la vida iel seu desenvolupament, així com sobre diferents aspectes de la salut com per exemple: sexualitat i diversitat de gènere, la mort i el dol, la consciència corporal, o el benestar emocional.

Els centres participants també podran optar a un seguit de recursos complementaris al programa, com teatre-fòrums que permeten reforçar els aprenentatges de forma vivencial i significativa. En aquest sentit, la metodologia utilitzada en el món de les arts escèniques pot ajudar a la reflexió de l’alumnat al voltant de temes de salut i contribuir així a reforçar la intervenció pedagògica. En concret, s'ofereixen 5 recursos diferents relacionats amb la gestió de les emocions, l’ús de pantalles, o les relacions sexo-afectives, entre d’altres.

 

El "Sigues tu, eines i actius per a la salut" és un programa d'educació per a la salut que utilitza com a estratègia l'entrenament de les habilitats per a la vida d'infants i adolescents. Aquestes habilitats són destreses psciocosocials com, per exemple, l'assertivitat, l'empatia, el pensament crític o la gestió de les emocions.

 

Per més informació, dirigiu-vos a la pàgina web del programa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització