Notícies

 

Visita institucional a la Cerdanya

Imatge de la visita institucional a la comarca de la Cerdanya

20/09/2021

Visita institucional a la Cerdanya

Aquests 16 i 17 de setembre, la presidenta de Dipsalut i la gerent de l'Organisme han visitat Alp, Das, Puigcerdà, Ger i Fontanals de Cerdanya, així com el Consell Comarcal i l'Hospital de Cerdanya.

Conèixer de primera mà la situació actual de la Cerdanya en l'àmbit social i de salut pública i valorar en quins aspectes es pot reforçar la col·laboració a través de Dipsalut. Aquest és l'objectiu principal de la visita institucional que la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, ha fet aquests passats 16 i 17 de setembre.

En primer lloc, s'ha reunit amb els alcaldes d'Alp, Das i Fontanals de Cerdanya: Carles Adserà, Enric Laguarda i Ramon Chia, respectivament. Posteriorment, s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de Puigcerdà, on ha mantingut una trobada amb l'alcalde i alhora vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

Puig i Piñeira han anat també a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya. Allà, han tractat amb el president Isidre Chia i la vicepresidenta tercera, Cristina Rotellà, les problemàtiques dels micropobles, com ara el despoblament o les dificultats per oferir serveis en pics poblacionals, sobretot en temporada turística. També han conegut iniciatives i han plantejat objectius de treball conjunts en àmbits com els hàbits saludables, la sexualitat i la teleassistència. Entre altres, han pogut compartir els detalls de projectes com “Cerdanya, salut i natura, que es vol impulsar per tota la comarca.

A l'Hospital de Cerdanya, han conegut al detall el seu model de funcionament, caracteritzat pel fet de ser el primer centre de salut transfronterer d'Europa. Els ho ha explicat el director general adjunt, Xavier Conill.

Finalment, han visitat Ger i s'han trobat, a l'Ajuntament, amb l'alcalde, Alfons Casamajó, i la regidora Lourdes Comengés, que els han explicat les preocupacions del municipi en matèria social i de salut pública. També han repassat els projectes que treballen conjuntament amb Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització