Notícies

 

Dipsalut, a la Jornada interdisciplinària en Promoció de la Salut

Imatge de la taula rodona de la Jornada, celebrada aquest 2 d'octubre a Girona. Cedida per A.Mallol

01/10/2021

Dipsalut, a la Jornada interdisciplinària en Promoció de la Salut

L'esdeveniment, organitzat pel Grup de Professionals per la Promoció de la Salut a Girona, s'ha celebrat aquests 1 i 2 d'octubre. Ha servit per reflexionar sobre la importància que es dona a la promoció de la salut en els diferents àmbits laborals i per plantejar estratègies de treball intersectorial.

La Jornada interdisciplinària en Promoció de la Salut a les comarques gironines s'ha dut a terme aquest divendres 1 d'octubre a la tarda, en format virtual, i l'endemà dissabte 2 d'octubre al matí, presencial i telemàticament, des de l'Auditori Josep Irla de la ciutat de Girona.

 

L'edeveniment ha reunit nombrosos gestors o responsables d'ens que intervenen en promoció de la salut, així com altres professionals de l'àmbit. Per part de Dipsalut, hi ha participat la presidenta, Maria Puig i Ferrer, i la cap de l'àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones, Maria Estrada i Ocón. S'hi han exposat les estratègies de l'Organisme per continuar avançant en el treball col·laboratiu, així com les accions que es duen a terme actualment en promoció de la salut i els mètodes per avaluar-ne l'impacte.

 

La Jornada l'organitza el Grup de Professionals per la Promoció de la Salut a Girona, que va néixer a instàncies de Dipsalut i que és fruit de la col·laboració entre els diferents col·legis professionals de l'esfera sanitària. Es tracta d'un projecte multidisciplinari que té com a objectiu principal apoderar en promoció de la salut els gestors i treballadors que poden intervenir-hi, per tal d'anar millorant la salut de les persones dels 221 municipis de la demarcació de Girona. Com a objectius específics s'assenyala el promoure i compartir informació en promoció de la salut entre els professionals; identificar coneixements, actituds, habilitats, elements facilitadors i barreres; i conèixer les associacions/institucions de Girona que treballen en el camp de promoció de la salut.

 

Aquests objectius són també a la base de la Jornada interdisciplinària. Dirigida a tots els professionals que treballen o poden incorporar la promoció de la salut en el seu àmbit laboral, busca crear un espai de debat i reflexió, potenciar les sinergies i el treball en xarxa, i ajudar a superar les barreres identificades pels professionals a l'hora d'aplicar la promoció de la salut a la seva activitat. Amb aquesta intenció, s'hi ha presentat experiències reals i avaluades de promoció de la salut en diferents sectors (que poden servir de guia per posar en marxa altres accions) i s'ha dut a terme una taula rodona participativa sobre la promoció de la salut des de les institucions i els reptes de futur en aquest àmbit.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització