Notícies

 

Adaptar les sessions d’activitat física a pacients oncològics

Fotografia del curs realitzat aquest cap de setmana

08/11/2021

Adaptar les sessions d’activitat física a pacients oncològics

El Programa de Parcs i Xarxes ha organitzat un nou curs, dirigit als professionals que s’encarreguen de les sessions d’exercici i les caminades. Hi han pogut perfeccionar la tècnica de la marxa nòrdica i aprendre a adaptar l'activitat a cada grup.

La formació s’ha dut a terme aquests divendres i dissabte, al municipi de Banyoles, i amb la col·laboració del Consell Esportiu del Pla de l'Estany. L'ha impartit Cristina Borràs, de Nordic Walking Girona, especialitzada en marxa nòrdica i en l’adaptació d’aquesta disciplina a les característiques de cada grup.


La primera part del curs anava dirigida al perfeccionament de la tècnica i de la metodologia d’ensenyament de la marxa nòrdica.


La segona, se centrava en la gestió de grups i en l’adaptació de les activitats segons possibles dolències o patologies dels usuaris de les dinamitzacions. Dins aquest bloc, es treballava específicament l’adequació de les sessions de marxa nòrdica per a persones que pateixen càncer.


Al curs, hi ha participat la quinzena de professionals que conformen l’equip de dinamitzadors del Programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables.

 


Sessions de marxa nòrdica pensades per a malalts oncològics


Per altra banda, el Programa de Parcs i Xarxes de Dipsalut, en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (demarcació de Girona) ha començat a oferir sessions dirigides d'aquesta activitat especialment adequades per a persones que pateixen algun tipus de càncer, tant si estan en tractament com si l'han finalitzat.


Han començat aquest 3 i 4 de novembre als municipis de Palamós, Salt i Girona, i es preveu continuar-ne fent de manera periòdica i estenent-les a més poblacions.

Entre els beneficis de la pràctica d'aquesta disciplina, hi ha la millora de la massa i to muscular, de l'equilibri, la coordinació i la capacitat cardiorespiratòria. També, la reducció de la fatiga, l'ansietat i l'estrès. 

 

Les persones interessades en participar-hi, poden trobar-ne més informació clicant aquí.


Per apuntar-s’hi, cal enviar un correu electrònic a: activitatsgirona@contraelcancer.es

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització