Notícies

 

Activitat física en espais naturals

Fotografia de la primera sessió del curs, celebrada al Parc Científic aquest 10 de novembre

13/11/2021

Activitat física en espais naturals

Han començat la formació per tal que els dinamitzadors del Programa de Parcs i Itineraris dirigeixin noves sessions d'activitat física en entorns naturals.

La primera sessió d'aquest curs per dirigir activitats físiques i esportives en grup i en entorns naturals s'ha dut a terme aquest 10 de novembre a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona. 

 

Les properes es faran a la Cerdanya (24 de novembre), a la Garrotxa (2 de desembre) i a l'Alt Empordà (16 de desembre). S'ha previst programar-ne quatre més, a la resta de comarques gironines. Es farien entre els mesos de gener i març. 

 

El curs consta d'un total de quaranta hores (repartides en vuit sessions de cinc hores cadascuna). Està orientat a capacitar les dinamitzadores i dinamitzadors del Programa de Parcs i Itineraris perquè puguin impulsar noves activitats fora de les zones urbanes, en el marc de la col·laboració amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura


En la formació es detallen els beneficis de la natura per a la salut integral i el benestar de les persones, diferents vies de connexió amb la natura, com fer la prospecció de cada territori i identificar-ne les xarxes comunitàries, com definir un programa adequat d'activitats per a cada realitat, i mètodes de seguiment, avaluació i millora continuada d'aquests programes. 

 

Amb la realització d'activitat física dirigida i en grup en entorns naturals, Dipsalut busca no tan sols millorar la salut i el benestar de les persones, sinó també la posada en valor de la natura com un actiu de salut, així com la implicació de tothom en la conservació dels espais naturals i en la generació de territoris sans i sostenibles. 

 

Recentment, l'Organisme es va adherir de manera formal a la Declaració "Salut i Natura", que impulsa una estratègia comuna a Catalunya que situï la natura com a element essencial per a la salut de les persones i que permeti avançar en qüestions com l’accés equitatiu als espais naturals. 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització