Notícies

 

Col·laborem amb La Marató

cartell de La Marató 2021

13/12/2021

Col·laborem amb La Marató

Un any més, Dipsalut col·labora amb el programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio; en aquesta ocasió, dedicat a la salut mental. L'Organisme hi fa una aportació econòmica, de 20.000 euros, per a xerrades a centres educatius, biblioteques i entitats cíviques dels municipis gironins.

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona fa costat a la inciativa solidària La Marató de TV3, realitzant una aportació de 20.000 euros.

 

Aquest suport econòmic és per realitzar xerrades i altres activitats divulgatives en relació a la gran varietat de trastorns mentals existents, la seva elevada incidència entre la població i les causes que influeixen en l'aparició, evolució i pronòstic. També, per subratllar la importància de visibilitzar, reconèixer i abordar, de seguida i de la millora manera possible, els problemes de salut mental, així com la necessitat de cuidar la salut psicològica i emocional en les diferents etapes de la vida.

 

Les xerrades es duen a terme a escoles, instituts, formació professional i altres centres educatius. També, a biblioteques municipals i seus d'entitats cíviques. Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, organitzadora de La Marató, asseguren que se'n faran més de 5.000 arreu de Catalunya, arribant a una població jove de prop de 250.000 persones. 

 

La d'enguany és la trentena edició d'aquesta iniciativa solidària. En aquesta ocasió se centra en un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i en la qualitat de vida tant de les persones afectades com del seu entorn. Entre els objectius, recaptar fons per a la recerca en l'àmbit de la salut mental (dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones afectades), trencar estigmes i conscienciar sobre la importància de tenir cura de la salut mental.

 

El programa televisiú i radiofònic es fa aquest diumenge 19 de novembre. Podeu obtenir tota la informació sobre la Marató 2021 i les activitats relacionades, aquí

 

Des del «Sigues tu» es proposen un seguit de recursos, orientats a diferents segments d'edat, per parlar sobre salut mental a les aules i abordar problemàtiques concretes. Estan disponibles al seu web. Aquest programa de Dipsalut treballa l'educació emocional i les habilitats per a la vida als centres educatius i en família, ja des de la primera infància i de manera transversal i continuada. 

 

Des del Servei d'Emergències Psicològiques també s'elaboren i es difonen recursos orientats a la cura de la salut psicològica i emocional. Podeu trobar-los, aquí

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització