Notes de premsa

20/03/2018

Dipsalut organitza estands divulgatius sobre control de l’aigua i prevenció de la legionel·losi

 

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona està duent a terme activitats per donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupa, conjuntament amb els ajuntaments, en matèria de prevenció de la legionel·losi i de control de la qualitat de l’aigua de boca.

Entre aquestes activitats, hi ha estands, que es munten a fires, festes i altres esdeveniments d’arreu de la demarcació. Estan dinamitzats per professionals especialitzats i van dirigits a un públic familiar.

Amb l’ajuda de lents binoculars, mostres d’aigua, seccions de canonades, elements gràfics, jocs i altres materials, s’hi explica què és la legionel·losi, què la causa, com es contrau i què fa Dipsalut i els ajuntaments de la demarcació per prevenir-la. També es trenquen falses creences sobre aquesta qüestió i es mira de resoldre els dubtes que els participants plantegen.

Pel que fa al control de la qualitat de l’aigua de consum humà, en els estands s’hi detalla el cicle de l’aigua, els riscos que pot portar associats si no se’n fa un tractament adequat i com es duen a terme les accions de tractament i control de la innocuïtat, des de la captació fins que arriba a les aixetes.

Les activitats que es proposen als estands van dirigides a un públic familiar i inclouen des de l’observació d’organismes presents a diferents mostres (aigua de bassa, de riu, tractada...) fins a jocs, pensats per a la mainada, d’identificació i eliminació dels elements patògens de l’aigua.

Aquest diumenge 18 de març, s’ha dut a terme el primer estand d’enguany, dins la Fira de l’Embotit de Bescanó. Està previst que el proper cap de setmana, diumenge 25 de març, es faci el segon, dins la Fira del Conill i l’Artesania del municipi de Vilafant.


NOTA: ADJUNTEM FOTOGRAFIES DE L’ESTAND MUNTAT A BESCANÓ AQUEST PASSAT 18 DE MARÇ.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització