Subvencions a ajuntaments, als ens locals supramunicipals, a les entitats públiques de caràcter associatiu i a les entitats sense ànim de lucre (ONL) per al finançament de dispositius que responguin als objectius del programa Benestar i Comunitat.

Objecte

Regular les subvencions que concedeix l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, en endavant Dipsalut, als ajuntaments, als ens locals supramunicipals, a les entitats públiques de caràcter associatiu i a les entitats sense ànim de lucre (ONL) per al finançament de dispositius (accions, estratègies, programes, plans, mecanismes...) que de forma clara i justificada donin resposta als objectius del programa Benestar i Comunitat que treballin dins el marc d’intervenció proposat.

Destinataris

Poden concórrer a la convocatòria de les subvencions objecte d’aquestes bases:

• els ajuntaments de la demarcació de Girona
• els ens locals supramunicipals de la demarcació de Girona
• les entitats públiques de caràcter associatiu de la demarcació de Girona
• les entitats de dret privat que acreditin fefaentment que són entitats sense ànim de lucre d’abast supramunicipal amb seu o delegació a les comarques de Girona. Ho hauran d’acreditar mitjançant la presentació de la declaració responsable de vigència de les dades dels estatuts de l’entitat.

que hagin realitzat o tinguin previst realitzar a les comarques de Girona projectes que donin resposta als objectius detallats al punt primer d’aquestes bases.

Les entitats sense ànim de lucre d’àmbit local s’hauran d’integrar en els projectes dels ajuntaments respectius.

Conceptes subvencionables

Es consideren despeses subvencionables aquelles que, de manera indubtable, estiguin vinculades als dispositius que donin resposta als objectius plantejats i que es corresponguin amb alguns dels conceptes següents:

1. Materials i serveis necessaris.

2. Remuneracions vinculades directament i clarament als projectes emmarcats en el Programa Benestar i Comunitat.

• Màxim el 35% del sou dels professionals que formin part de l’estructura i que s’encarreguin d’integrar les estratègies i estructures de coordinació de la comarca així com a la ciutadana.

• El 100% si són professionals d’intervenció directa amb les persones.

• El 100% si són despeses personals dels voluntaris derivades de la tasca que realitzen.

3. Despeses de difusió i comunicació.

Pels ajuntaments, ens locals supramunicipals i entitats públiques de caràcter associatiu, a més a més, s’inclourà:

1. Ajudes econòmiques directes als destinataris sempre que estigui justificada la seva urgència i no siguin substitutòries d’altres oficials.

2. Suport econòmic a les entitats sense ànim de lucre d’abast local (que circumscriuen els seu àmbit d’actuació a un municipi) o abast supracomarcal-local (que, tot i operar en diverses comarques, circumscriuen els seu àmbit d’actuació a municipis seleccionats), que estiguin vinculades de forma clara i directa a l’objecte del Programa Benestar i Comunitat.

Es considerarà despesa efectuada la que s’hagi meritat durant el termini previst, encara que no hagi estat efectivament pagada amb anterioritat a l’acabament del període de justificació.

Conceptes no subvencionables

En cap cas s’entendran com a subvencionables les despeses derivades de:

1. Funcionament i gestió ordinaris de l’entitat, així com les despeses del personal que no estiguin directament vinculats amb l’execució de l’activitat subvencionada.
2. Manteniment de les entitats (llum, aigua, calefacció, neteja, telecomunicacions, etc.).
3. Lloguer o adequació dels espais de realització de les diferents activitats.
4. Adquisició d’equipaments.
5. Material informàtic.
6. Vestuari tant dels professionals com dels usuaris de les activitats.
7. Ajuts directes a persones, quan restin subjectes a retorn.
8. No s’acceptaran despeses vinculades als Centres de Distribució dels Aliments(*).

Pels ajuntaments, ens locals supramunicipals i entitats públiques de caràcter associatiu, a més a més, estarà exclòs donar suport econòmic a les entitats locals sense ànim de lucre de caràcter supramunicipal que ja hagin resultat beneficiaries d’aquesta subvenció en l’àmbit de la seva respectiva comarca en la mateixa convocatòria.

Per les entitats sense ànim de lucre d’abast supramunicipal, a més a més, estarà exclòs donar qualsevol tipus de suport econòmic directe a persones o a altres institucions.

*Dipsalut ja finança de forma expressa aquest servei.

Període subvencionable

El període subvencionable inclourà les actuacions que s’hagin dut a terme entre l’1 de febrer de 2018 i el 31 de gener de 2019.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds començarà el dia següent de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Girona i finalitzarà el dia 2 de maig de 2018.

Bases reguladores

Les bases reguladores de les subvencions es van publicar al BOP de Girona, número 51, de 13 de març de 2018.

Convocatòria

Convocatòria publicada al BOP de Girona, núm. 76, de 19 d'abril de 2018.

Justificació

El termini per justificar les despeses objecte de la convocatòria finalitzarà el 19 de febrer de 2019.

Es preveu la possibilitat que els beneficiaris puguin fer una primera justificació, parcial o total, de l’execució de l’actuació o projecte abans del 16 d’octubre de 2018. D’acord amb l’article 34.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions es podran realitzar pagaments fraccionats que respondran al ritme de l’execució de l’actuació subvencionada, abonant-se la quantitat equivalent a la justificació presentada.

Resolució

La resolució es comunica als beneficiaris per mitjà del tauler d’anuncis e-Tauler de la seu electrònica de Dipsalut (https://seu.dipsalut.cat) en el termini màxim de deu dies a comptar des de la data d’adopció de la resolució, d’acord amb l’apartat b de l’article 45.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Informació addicional:

Sol·licitud

El tràmit de sol·licitud d'aquesta subvenció es pot fer:

- Entitats sense ànims de lucre:

Via Internet [Seu electrònica]:

>> Podeu accedir a la sol·licitud prement aquí.

- Ajuntaments:
Via Internet [Seu electrònica]:

>> Podeu accedir a la sol·licitud prement aquí.

- Altres administracions:
Via Internet [Seu electrònica]:

>> Podeu accedir a la sol·licitud prement aquí.




 

Per a més informació:

972414720

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització