Programa de formació

F108w - Curs bàsic de formació per a manipuladors d'aliments del comerç minorista i la restauració

Curs orientat als treballadors de comerç minorista d’alimentació i la restauració que es trobin dins d’equipaments municipals.

 

Té per objectiu identificar els perills relacionats amb els aliments, com prevenir-los i les conductes i hàbits d’higiene personal. També es parla de la legislació que regula aquest sector i de tot el món dels prerequisits que han de complir les empreses relacionades amb els aliments. També aspectes relacionats amb la manipulació dels aliments.

Fitxa tècnica

 

Data: 8 de juny de 2020

Modalitat: online

Horari: de 10.00 a 13.00 h

Durada: 3 hores

Període d'inscripció: del 18 de febrer fins a cobrir les places.

Places: 25

Preu del curs per alumne: el curs és gratuït per l'alumne/a, però te un cost per a dipsalut de 60 euros per alumne/a.

Imparteix: Col·legi de Veterinaris Girona.
 

Destinataris

Curs orientat a les persones que treballen del comerç minorista d’alimentació i la restauració que exerceixin la seva tasca en equipaments municipals de la demarcació de Girona.

Objectius generals

Identificar els perills relacionats amb els aliments, així com les conductes i els hàbits en higiene personal. 

Conèixer el prerequisits que regula la legislació per a aquest sector, i que han de complir les empreses relacionades amb l'alimentació, incloent els aspectes relacionats amb la manipulació dels aliments.

Continguts

 

  • Conceptes bàsics: higiene alimentària, seguretat alimentària i traçabilitat.
  • Perills associats als aliments.
  • Les toxiinfeccions alimentaries.
  • Mesures preventives relacionades amb la manipulació dels aliments.
  • Anàlisi de perills i punts de contol crítics (APPCC)

Docent

Martí Marina Ribes

Graduat en Nutrició Humana i Dietètica i Màster en Seguretat Alimentaria. 

 

Temari

1. Objectius de la formació

2. Legislació


• Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya
• Llei 20/2002, de 5 de juliol, de seguretat alimentària
• Reglament (CE) 178/2002, pel qual s’estableixen els principis bàsics i els requisits generals de la legislació alimentària.
• Reglament (CE) 852/2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris
• Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública

3. Conceptes bàsics

4. Perills associats als aliments

5. Toxinfeccions alimentàries

6. Mesures preventives

7. Sistema d’autocontrol: Anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC) i prerequisits

Metodologia

 

Classes online en aquells continguts que així ho requereixin, o bé interactives, a fi de fomentar l'intercanvi de coneixements entre els formadors i els alumnes mitjançant la discussió de casos pràctics o experiències professionals concretes.

Avaluació

 

Assistència del 100% de les sessions.

Actitud positiva durant el curs.

Prova d'avaluació.

Acreditació

 

Certificat d'assistència amb aprofitament del curs.

Materials

 

Al començament del curs es lliurarà a l'alumnat un dossier que inclourà totes les transparències que s'utilitzaran per fer la formació de manera que puguin seguir les explicacions i prendre'n notes.

Inscripcions

 

El període d'inscripció a aquest curs s'obrirà el proper 20 de febrer del 2020.

La inscripció es fa a través de la web de Dipsalut, podeu clicar la pestanya sol·licitud que hi ha a dalt o bé a través de l'apartat "tramit i gestions"

És molt important que les dades que ens faciliteu a la inscripció siguin completes i correctes. Assegureu-vos que heu escrit correctament el nom, cognoms i número de DNI de l'alumne, així com la seva adreça electrònica.

Tornar

Sol·licitud del curs

F108w - Curs bàsic de formació per a manipuladors d'aliments del comerç minorista i la restauració

Si vols inscriure’t a la llista d’espera, envia un correu electrònic a formacio@dipsalut.cat indicant a l’assumpte el codi del curs (ex. F108n) i en el cos del text el nom, els cognoms, l’adreça electrònica i el telèfon.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització