Destaquem

31/05/2023

DIPSALUT POSA EN MARXA EL PROJECTE PILOT ”ESPAI DE CURES” PER A PERSONAL DE DIRECCIÓ I COORDINACIÓ DE SERVEIS SOCIALS

El benestar i les cures tenen a veure amb fer una mirada a la vida interna de les organitzacions i les persones que les formen per transformar-les en espais més humans, eficients i democràtics. Per tant, es tracta d'un espai en el que adquirir coneixement, compartir i reflexionar sobre les vivències pròpies del lloc de feina i incorporar eines d'utilitat per aplicar les cures a la pràctica professional.


De maig a novembre de 2023, el darrer dimecres de cada mes, s’obrirà aquest “espai de cures” dirigit a professionals amb rols de lideratge formal, responsables de la direcció o la coordinació de les àrees bàsiques de serveis socials (ajuntaments de més de 20.000 habitants) i Consells Comarcals de la demarcació de Girona. Si el projecte s’acaba consolidant es valorarà ampliar l’ “Espai de Cures” per a donar cabuda a més professionals de serveis socials.

En total es faran 6 sessions de 4 hores cadascuna on es tractaran conflictes, relacions i emocions, gestió de l’estrès i dels impactes emocionals, participació i lideratges i comunicació. Les trobades estan dinamitzades per dues professionals amb expertesa en aquest àmbit de la cooperativa de consultores, facilitadores de grups i formadores, Esberla.

El projecte pilot “espai de cures” que acabem d’endegar a Dipsalut té com a objectiu aconseguir un marc i unes eines per liderar la incorporació de les cures a les organitzacions i els equips de serveis socials. Així com promoure un espai de reflexió i suport per poder aplicar les cures en el dia a dia de les persones i els equips.

Aquesta iniciativa està alineada amb els eixos estratègics de l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut.
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització