Notícies

 

23/03/2009

Dipsalut presenta la nova exposició educativa "Cuida't les dents"

 

El president de Dipsalut, Josep Marigó, i la directora territorial de Salut a Girona, Marta Pedrerol, acompanyats del president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, l'adjunta a direcció dels Serveis Territorials d'Educació, Marta Carlos, la regidora d'Ensenyament de Lloret de Mar, Ester Olivé, i el president del Col·legi d'Odontòlegs, Emili Banchilleria, han inaugurat aquest matí, al Casal Juvenil "El Puntet" de Lloret de Mar, la nova exposició educativa "Cuida't les dents". L'objectiu de la mostra és proporcionar als educadors, mestres, odontòlegs i altres agents de la salut una eina de treball per donar a conèixer els continguts de salut bucodental als escolars, i motivar les escoles per tal que s'adhereixin a fer l'activitat de raspallada a l'escola.

 

La mostra serà itinerant i s'exposarà en el decurs dels mesos de març, abril i maig, no només a Lloret, sinó també a Olot, Sant Feliu de Guíxols i Figueres. D'aquesta manera, s'hi facilita l'accés a les diferents escoles del territori. De moment, les previsions indiquen que la visitaran més de 2.000 alumnes de 1er i 2n de Primària de la Selva marítima, la Garrotxa, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. L'exposició substitueix la de la campanya anterior (que llavors va ser cedida per la Diputació de Barcelona), i es presenta amb un nou format interactiu, amb el qual es busca, d'una manera divertida i engrescadora, la participació i implicació del escolars. El seu cost és de 51.000 euros, està impulsada i finançada per l'Organisme autònom de la Diputació de Girona - Dipsalut, i compta amb l'assessorament i implicació de professionals dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant la presentació, Josep Marigó, ha assenyalat que "una de les finalitats d'aquesta exposició, i de les que vindran posteriorment, es fonamenta en la necessitat de millorar els hàbits quotidians de la ciutadania per fer-los més saludables". Marta Pedrerol ha destacat que "l'exposició, que ha comportat una gran tasca dels professionals de la regió que des del 2006 estan impulsant nous formats i materials per a la promoció de la salut bucodental, té com a objectiu millorar els hàbits bucodentals i alimentaris de la població infantil, per tal que tinguin una bona salut bucodental en l'edat adulta".

 

L'exposició guiada sempre per un odontòleg de l'atenció primària de salut de la Regió Sanitària i auxiliars de clínica, consta d'una estructura inflable en format de dent per on passen els nens i les nenes a l'entrada, i de set panells didàctics que parlen de les funcions de la boca, de les dents i de les seves edats, de les malalties bucals i dentals, de quina és la millorar manera de cuidar les dents, com fer una bona raspallada, i els aliments a tenir en compte per gaudir d'una bona salut bucodental. A més, els escolars participen en un taller de raspallada guiat per un higienista dental en pràctiques. Per incidir encara més en l'aprenentatge d'hàbits, enguany es lliura als alumnes un kit de neteja bucodental (amb raspall, pasta de dents, fluor i fil dental), i un joc de cartes especialment dissenyat per a l'exposició.

 

Per organitzar l'exposició, Dipsalut i els Serveis Territorials de Salut de Girona han comptat amb la col·laboració dels Serveis Territorials d'Educació de Girona, dels consells comarcals de la Selva, la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Baix Empordà, i dels ajuntaments de Girona, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Olot i Figueres, i del Col·legi d'Odontòlegs.

L'any passat l'exposició, en un format anterior, ja va ser instal·lada a les comarques del Ripollès, el Gironès i el Pla de l'Estany, i va ser visitada per 1.807 escolars.

 

Calendari de l'exposició

- Casal Juvenil "El Puntet" de Lloret de Mar, del 23 al 27 de març.

- Institut Municipal d'Educació d'Olot, del 30 de març al 3 d'abril.

- Monestir de Sant Feliu de Guíxols, del 27 al 30 d'abril.

- Consell Comarcal de l'Alt Empordà, del 5 al 15 de maig.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització