Notícies

 

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

Imatge de l'acte conjunt Generalitat, Ajuntament, Diputació per commemorar el 8 M

09/03/2022

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

Aquest 8 de març, s’ha celebrat l’acte institucional organitzat per la Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona. Ha comptat, entre altres, amb la intervenció de la presidenta de Dipsalut, que ha subratllat la necessitat i urgència de la "transformació feminista".

L'acte s'ha dut a terme al Centre Cultural La Mercè; a la ciutat de Girona. L'eix central n'ha estat la promoció de la igualtat i el trencament dels estereotips. Per aquest motiu, ha començat amb la conferència «8M, autocrítica per vèncer els estereotips de gènere», a càrrec de la fundadora i directora del projecte ENGINY-era, Sílvia Planella i Oriol. 

 

Han seguit els parlaments dels representants de cada Administració. En el seu, la presidenta de Dipsalut i vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Puig i Ferrer, ha destacat que “treballem amb els ajuntaments i les entitats per contribuir a la necessària transformació feminista, per posar al centre de les polítiques la vida, la salut i el benestar, i per erradicar les desigualtats de la nostra societat. I ens hi seguirem esmerçant. Cal que abracem el feminisme en cada acció, petita o gran. Cada dia. Perquè el canvi és possible, necessari i urgent”.

 

En el decurs de l'esdeveniment, també s'ha compartit el manifest del Dia Internacional de les Dones d’aquest 2022, que reclama acabar amb les injustícies distributives i de reconeixement, i assegurar la paritat i el mateix valor de la veu de les dones, així com la participació en totes les esferes de la societat. El manifest també demana, d'una banda, que els homes s'impliquin en el rebuig d'aquestes injustícies i que assumeixin responsabilitats en la sostenibilitat de la vida i en el treball domèstic i de cures, i, d'una altra banda, que les institucions creïn estructures per elaborar polítiques feministes transversals, interseccionals i globals.


Com cada any, amb motiu del 8 M, des de Dipsalut s’ha impulsat altres accions: una d’elles, és el recopil·latori i difusió de les accions organitzades pels municipis gironins per conmemorar aquesta data (a través del Servei d’Igualtat).


Des del programa «Sigues tu», hem compartit recursos pedagògics per educar i educar-nos en la igualtat de drets i oportunitats.

 

Dins el Programa de Formació (dirigit principlament a professionals que intervenen en salut pública i acció social - i també, a càrrecs electes-),tornem a proposar nombrosos cursos relacionats amb la igualtat de gènere.


Finalment, des d’aquest 9 de març, impulsem – a través dels nostres perfils a les xarxes socials- la reflexió a l’entorn de les desigualtats per raó de gènere en un àmbit concret: el de la salut. Ho fem a través de publicacions que donen informació objectiva sobre les iniquitats que perduren en aquest camp. Podeu consultar-les i ajudar-nos a fer-ne difusió, des de: Twitter, Instagram, Facebook, Linkedin i Youtube

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització