Notícies

 

Protegir de la calor els usuaris de la Teleassistència

Fotografia d'un dels cotxes de la teleassistència

09/08/2022

Protegir de la calor els usuaris de la Teleassistència

El Servei local de Teleassistència ha contactat amb tots els usuaris per tal d'informar-los de les pautes a seguir per protegir-se de les altes temperatures tant a casa com al carrer.

Al llarg dels mesos de juny i juliol, des del Centre d'Atenció del Servei s'han realitzat més de 7.000 trucades preventives. En concret, el mes de juny es van dur a terme 3.230 trucades, mentre que l’activitat s’ha intensificat el mes de juliol, amb 3.564 trucades més. Aquest mes d'agost se'n continuen fent. A finals d'estiu es preveu haver-ne fet vora 9.000 d'estrictament vinculades a la prevenció davant les onades de calor.

 

Es contacta amb tots els usuaris (8.761 domicilis de la demarcació), prioritzant aquells més vulnerables, sigui pel seu estat de salut o perquè compten amb menys suports familiars/socials.

 

L’equip de professionals de la Teleassistència informa de les pautes generals a seguir per protegir-se de la forta calor, tant a casa com al carrer. També els recorda la importància d’alertar el Servei davant la mínima sospita de cop de calor o d’altres afeccions provocades o agreujades per les altes temperatures. Quan es donen aquests casos, s’inicia el procediment habitual d’atenció a emergències de salut.

 

Algunes de les recomanacions generals que es donen són:

- Refrescar-se i hidratar-se sovint

- Adaptar la dieta, evitant àpats molt calents i/o pesants i les begudes alcohòliques.

- Vestir amb roba lleugera que no sigui ajustada, cotó i colors clars, calçat còmode i transpirable

- A casa, durant el dia, tenir les persianes ben abaixades. A la nit, obrir per ventilar i refrescar


Al carrer, on és més perillós l’efecte que la forta calor pot produir en les persones usuàries, s’insisteix en les següents qüestions:

- Procurar exposar-se el menys possible al sol i, en cas de ser necessari, protegir-se adequadament

- Evitar fer encàrrecs, gestions o altres activitats a l'exterior entre les 12 h i les 17 h

- Defugir els espais o transports molt concorreguts i sense climatització


A banda de la tasca de prevenció davant les onades de calor, el Servei també té un paper preventiu destacat en relació als incendis. Està en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per tal d’alertar, orientar i - quan és necessari- traslladar, les persones usuàries que es troben dins el radi d'afectació o de risc pel foc, tal i com ja ha succeït aquest passat 1 de juliol arran de l'incendi a Castell d'Aro.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització