Notícies

 

Autoritats d’Agadir (Marroc) s’interessen pels programes de Dipsalut

Imatge de la delegació marroquina amb la presidenta de Dipsalut, al centre de la imatge, als exteriors del Parc Científic de Girona aquest 21 de febrer de 2023

22/02/2023

Autoritats d’Agadir (Marroc) s’interessen pels programes de Dipsalut

Una delegació de càrrecs electes d’aquesta regió ha visitat l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Ho han fet per conèixer de primera mà les actuacions que desenvolupa als i amb els municipis gironins.

Presidents i vicepresidents de 16 comunitats territorials marroquines (l’equivalent a alcaldes i regidors dels nostres ajuntaments) han visitat la seu de Dipsalut aquest dimarts 21 de febrer al migdia. Ho han fet acompanyats de personal tècnic de l’Estat marroquí, concretament del departament que té assignades el gruix de les competències de salut pública. 

L’objectiu de la visita ha estat conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Per fer-ho s’han reunit amb la presidenta per delegació de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, la gerent de l’Organisme, Sílvia Oliveras i Casadellà, i els caps d’àrea de salut ambiental i de promoció de la salut i el benestar.


En la trobada s’ha explicat que, a Catalunya, els municipis tenen atribuïdes competències de salut pública i que Dipsalut els presta serveis directes, així com suport tècnic i econòmic perquè puguin acomplir-les idòniament. La delegació ha mostrat especial interès en aquest model de suport als municipis en les seves obligacions en l’àmbit de la salut comunitària, donat que les comunitats territorials marroquines també tenen atribuïdes algunes de les competències, especialment les vinculades a la prevenció. 


Aquesta visita s’ha fet en el marc del projecte de suport a les comunitats territorials en matèria d’higiene alimentària de la regió d’Agadir (Prefectura Agadir Ida-Outanane, Marroc) impulsat per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Abans de visitar Dipsalut, la delegació ha conegut l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la de Barcelona i els programes que desenvolupen.
 

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització