Notícies

 

05/09/2008

Dipsalut garanteix que no quedarà cap municipi on es detecti el mosquit tigre sense atendre

 

L'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut ha fet un balanç avui de la presència del mosquit tigre a les comarques gironines. Dipsalut ha informat que, en aquest moments, els únics focus de mosquit tigre a les comarques gironines s'han localitzat a Roses, l'Escala i Lloret de Mar. Segons el seu president, Josep Marigó, "a Roses i l'Escala ja s'han dut a terme les mesures d'eradicació que calien i ara hem d'esperar a veure'n els resultats. Creiem però -ha assenyalat- que d'aquí 15 dies o tres setmanes podrem anunciar que l'hem eradicat".Pel que fa a Lloret de Mar, Dipsalut afirma que "ja hi ha tots els focus localitzats, encara que posarem en marxa un mostreig més ampli per assegurar que no s'hagi estès". L'Organisme ha assegurat que no quedarà cap municipi on es detecti el mosquit tigre sense atendre.

 

Dipsalut signarà, el proper dimarts, un conveni amb 35 ajuntaments amb risc d'assentament del mosquit tigre, que preveu actuacions destinades a la vigilància, inspecció i seguiment de l'entrada del mosquit tigre als termes municipals respectius. El "Programa per la Vigilància, Seguiment i Control del Mosquit Tigre a la Demarcació de Girona", impulsat per Dipsalut i amb el coneixement tècnic i experiència del Servei de Control de Mosquits, estableix un marc de treball a través del qual s'han plantejat les accions que cal prendre al respecte.

 

El president de Dipsalut, Josep Marigó, ha explicat que "el programa elaborat pel Servei de Control de Mosquits és únic a Catalunya i preveu dues accions: una de pedagògica que financen la Fundació Caixa de Girona amb 120.000 euros i Dipsalut amb 30.000, una altra 'acció sobre el territori, que és la que se signa dimarts amb les autoritats de més de 30 municipis i que representarà una inversió a parts iguals d'uns 2 milions d'euros en quatre anys".

 

Entre les accions més immediates que preveu el nou conveni, hi ha la creació d'una dotació de set tècnics i sis vehicles per controlar i prevenir l'entrada del mosquit tigre o la posada en servei d'un número de telèfon gratuït perquè els ciutadans puguin informar-se'n.En referència a la població, Josep Marigó ha ressaltat "la importància de la prevenció i l'anticipació que representa la signatura d'aquest conveni" i ha demanat la col·laboració de la població per "evitar a l'exterior de les cases els recipients com galledes, plats dels testos, cubells,etc., ja que el fet d'acumular aigua quan plou o es rega, pot afavorir la presència del mosquit".

 

Els ajuntaments.

 

Les àrees urbanes amb un risc més gran d'introducció del mosquit tigre, a la demarcació de Girona són:

  • En el nivell alt: Riells i Viabrea, Maçanet de la Selva, Sils, Vidreres, Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell Platja d'Aro, Calonge, Palamós, Palafrugell, Begur, Pals, Torroella de Montgrí, l'Escala, Girona, Castelló d'Empúries, Roses i Llançà.
  • En el nivell mitjà: Hostalric, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vilobí d'Onyar, Caldes de Malavella, Llagostera, Cassà de la Selva, Aiguaviva, Vilablareix, Fornells de la Selva, Salt, Sarrià, Celrà, Banyoles, Sant Pere Pescador, Vilamalla, Figueres, Peralada, Portbou i la Jonquera.
  • En el nivell baix: Riudellots de la Selva i Vilafant.

 

 

 

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització