Notícies

 

30/06/2009

Dipsalut presenta més de 3.700 actuacions per vetllar per la salut pública

 

L'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut ha presentat aquest matí el nou pla estratègic amb el qual donarà suport als municipis en matèria de salut pública. Es tracta de 20 programes que suposaran més de 3.700 actuacions per mantenir la seguretat en salut pública arreu de les comarques gironines.

 

Per tal de donar a conèixer tots aquests programes entre els Ajuntaments, Dipsalut ha elaborat un Catàleg que està presentant a les administracions locals. La nova guia engloba dues gran àrees de treball: d'una banda la de Protecció de la Salut i, de l'altra, la de Polítiques i Promoció de la Salut. L'àrea de Protecció de Salut contempla un conjunt d'actuacions destinades a preservar la salut davant dels agents físics, químics o biològics. Dins d'aquesta àrea hi ha programes de sanitat ambiental, d'aigües de consum humà, d'establiments públics i indrets habitats, de seguretat alimentària, i d'assessorament i suport tècnic. L'altra àrea, la de Polítiques i Promoció de la Salut, té la finalitat d'optimitzar els recursos públics en el desplegament dels programes, projectes i accions de salut pública d'àmbit municipal per promoure una major qualitat de vida. Aquesta àrea disposa de programes d'alimentació i activitat física, qualitat de vida, i assessorament i suport tècnic.

 

A través d'aquest Catàleg, Dipsalut ofereix als municipis gironins 3.700 actuacions. El seu cost econòmic ve determinat pel tipus de programa. N'hi ha que estan íntegrament finançats per Dipsalut, alguns són subvencionats, i altres contemplen un repartiment dels costos entre Dipsalut i els Ajuntaments, en funció del nombre d'habitants i d'instal·lacions. En total, el cost del conjunt de programes serà de 3.163.855 euros (Dipsalut aporta 2.718.479 euros i els municipis, 445.376 euros).

 

El catàleg disposa també de dos elements claus per millorar la qualitat de vida dels municipis en els propers anys. Un serà la redacció i execució dels Plans Municipals de Salut Pública i l'altre la Xarxa d'Agents de Salut Pública que Dipsalut posarà a disposició dels petits i mitjans municipis amb la finalitat d'assessorar i col·laborar amb les autoritats municipals per portar a terme els plans.

 

A l'acte de presentació del Catàleg, el president de Dipsalut, Josep Marigó, ha destacat que "aquesta guia suposa un nou punt d'inflexió a l'alça pel que fa al suport que Dipsalut dóna als municipis gironins, amb l'objectiu que aquests puguin portar a terme amb seguretat, fiabilitat i rigor les seves responsabilitats i que, al mateix temps, la ciutadania percebi que el seu municipi gestiona correctament els riscos i que incideix d'una manera efectiva en la millora de la qualitat de vida i de les oportunitats saludables."

 

Coincidint amb la presentació de la nova guia, l'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona també ha creat el nou web www.dipsalut.cat

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització