Notícies

 

26/11/2009

La Càtedra de Promoció de la Salut dóna el seu fons documental a la biblioteca de la UdG

 

La Càtedra de Promoció de la Salut, entitat impulsada per Dipsalut, farà donació del seu fons documental de promoció i educació per a la salut a la biblioteca de la Universitat de Girona. Aquest fons és el resultat d'anys de treball de compilació de publicacions i d'altres materials relacionats amb promoció i educació per a la salut, una tasca que ha estat liderada pel professorat de l'Escola Universitària d'Infermeria.

 

Les publicacions procedeixen de les conselleries de Salut, Educació i Àrea Social de les comunitats autònomes, de diferents ministeris (com ara Sanitat, Educació i Ciència, Medi Ambient, Treball i Assumptes Socials), de l'Institut de la Dona, d'associacions d'ajuda mútua i d'altres organismes no governamentals. També s'incorpora documentació procedent de centres i entitats de formació en promoció i educació per a la salut de l'Estat espanyol i de l'estranger.

 

El fons està classificat en sis àmbits: fonaments de promoció de la salut, comunitat i organització dels serveis, planificació, educació i formació, comunicació, i àrees aplicades. Aquest últim àmbit se subdivideix, alhora, en: alimentació, ambient, drogodependències, col·lectius de risc, prevenció i atenció de malalties, infància i adolescència, salut reproductiva i de l'embaràs, educació afectivosexual, salut mental, i activitat física i esport. En total hi ha 2.809 documents, dels quals 1.564 són en castellà, 715 en català, 497 en anglès, i 33 en francès.

 

El fons estarà a la disposició dels professionals i els estudiants, però també de totes aquelles persones que tinguin interès en l'estudi i aprofundiment de qualsevol dels àmbits, i complirà així amb un dels objectius de la Càtedra: contribuir a la difusió del coneixement en promoció de la salut. Aquest serà el primer fons documental d'accés públic especialitzat en el tema que es podrà consultar en línia.

 

 

Fotografia (d'esquerra a dreta): Antònia Boix, directora de la Biblioteca de la UdG; Dolors Juvinyà, directora de la Càtedra de Promoció de la Salut, i Josep Marigó, president de Dipsalut, en el moment de la signatura del conveni de donació.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització