Notícies

 

22/09/2010

Dipsalut, a l’Escola de Salut Pública de Menorca

Membres de Dipsalut han participat a la vint-i-una edició de l’Escola de Salut Pública que s’ha celebrat aquest mes de setembre a Llatzaret de Maó, Menorca. L’objectiu de l’Escola és ser el punt de trobada dels professionals de l’àmbit de la salut pública que desitgin ampliar la seva formació, compartir coneixements i experiències i debatre amb esperit crític a l’entorn de les polítiques i les intervencions que s’estan duent a terme en aquest camp. Enguany hi han participat unes 600 persones vingudes d’arreu de l’estat.

 

Membres de Dipsalut han participat a la vint-i-una edició de l’Escola de Salut Pública que s’ha celebrat aquest mes de setembre a Llatzaret de Maó, Menorca.


L’objectiu de l’Escola és ser el punt de trobada dels professionals de l’àmbit de la salut pública que desitgin ampliar la seva formació, compartir coneixements i experiències i debatre amb esperit crític a l’entorn de les polítiques i les intervencions que s’estan duent a terme en aquest camp. Enguany hi han participat unes 600 persones vingudes d’arreu de l’estat.

L’oferta formativa d’aquesta edició s’ha orientat a millorar les habilitats d’investigació en salut pública des de diferents perspectives (els reptes i les oportunitats de finançament de la investigació en l’àmbit de la Unió Europea, la incorporació de la perspectiva de gènere a la investigació, l’impacte econòmic i social de les innovacions en serveis sanitaris o les tècniques d’anàlisi espacial de malalties). Entre l’oferta formativa, ha destacat el curs Disease-mongering and public health, que ha estat impartit per Ray Moynihan, professor de la Universitat de Newcastle, (Austràlia) periodista i expert en la mercantilització de les malalties. Les dinou trobades han girat a l’entorn de temes com l’impacte de la classe social o el gènere com a determinants de la salut; l’assistència sanitària en els problemes de salut laboral; els programes i plans de salut mental; l’ús racional d’antibiòtics o la llei de reforma de la salut pública.


En el marc de l’escola, també s’ha celebrat la trobada de la Red de Pacientes Formadores por la Seguridad de los Pacientes i s’ha presentat la Guía para incorporar la perspectiva de género a la investigación en salud impulsada per l’Observatori de Salut de les Dones del Ministeri de Sanitat i Política Social.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització