Notícies

 

Dipsalut, entre els experts internacionals que recomanaran estratègies per implementar els ODS

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

05/12/2017

Dipsalut, entre els experts internacionals que recomanaran estratègies per implementar els ODS

L’Organisme ha format part del grup d’experts que s’ha reunit a Berlín aquests 11 i 12 desembre per treballar la vinculació entre la promoció de la salut i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona és l'únic ens de l'estat espanyol convidat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a participar en aquest esdeveniment internacional. Això és perquè som dels pocs actors que ja apliquen els ODS de manera vinculada a la promoció de la salut. Principalment, ho fem en el món local (de la mà dels ajuntaments) incloent-los, entre altres, en els plans municipals de salut.

Dipsalut hi ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut.


L’objectiu principal de la trobada era avançar cap a l’elaboració i consens d’unes recomanacions, vàlides per a tot el món, de com vincular promoció de la salut i ODS i de formes possibles de portar-ho a la pràctica.


Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt de metes relacionades amb el desenvolupament internacional. Van ser creats per les Nacions Unides després d’un procés de participació que va involucrar prop de 200 estats i representants d’àmbits ben diversos de la societat civil. Els ODS són d’aplicació a tots els països del món i aborden, de manera interconnectada, els que es consideren temes clau per aconseguir un desenvolupament sostenible. Aquestes temàtiques són, entre altres, la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.


La participació de Dipsalut en aquesta reunió d’experts s’emmarca en l’estratègia d’internacionalització de l’Organisme.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització