Notícies

 

Programa d\'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica

roda de premsa d'aquest 20 de desembre. D'esq. a dreta Anna Pla, tècnica del dep. d'Habitatge, Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació, i Sílvia Oliveras, gerent de Dipsalut

21/12/2017

Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica

El programa del departament d'Habitatge de la Diputació i de Dipsalut s'ha presentat públicament aquest 20 de desembre. Preveu realitzar auditories energètiques i actuacions per millorar l'aprofitament de l'energia a llars vulnerables.

El departament d'Habitatge de la Diputació de Girona i  Dipsalut han elaborat aquest programa amb l'objectiu de donar suport a les polítiques d'accés i manteniment d'un habitatge digne.

Segons ha explicat Fermí Santamaria, vicepresident i diputat d'Habitatge de la Diputació de Girona, «el ple del 28 ddesembre passat, va aprovar una moció per obrir línies d'ajut social per lluitar contra la pobresa energètica i l'emergència habitacional. Seguidament, des de l'organisme autònom Dipsalut, en coordinació amb el departament d'Habitatge de la Diputació de Girona, es va decidir articular una actuació conjunta per donar resposta a la moció aprovada, que és el que presentem públicament avui».

Per aconseguir els seus objectius, el programa planteja el treball conjunt i transversal de la problemàtica de la despesa energètica i econòmica de les llars de la demarcació de Girona en diferents aspectes: disminuint l'esforç econòmic de les famílies, afavorint el consum sostenible i reduint la despesa energètica i les emissions de CO2 a l'atmosfera en relació amb l'energia necessària per mantenir un habitatge a la temperatura de confort adient.

Aquest pla, que es desenvoluparà a tota la demarcació i posarà al centre les polítiques d'habitatge, incidirà en el benestar i el confort que han de gaudir les persones en un habitatge digne; el consum energètic i l'eficiència del propi habitatge; el foment de la recuperació de la salut de les persones afectades per la pobresa energètica i els programes de formació i educació, tan importants per a la ciutadania.

Santamaria també ha assenyalat que «aquest programa -que disposa per al 2018 de 800.000 euros- preveu actuacions transversals: des de subvencions directament a ciutadans, ajudes a ajuntaments i consells comarcals i jornades de sensibilització als centres educatius». La gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras, ha remarcat que, aquest 2018, el gruix del pressupost es destinarà a auditories en llars vulnerables i actuacions a habitatges de les comarques gironines per facilitar l'estalvi energètic. Es preveu fer-ne 900. També ha insistit en la relació directa que existeix entre l'estat de salut de les persones i les condicions en les que viuen.

Després de la presentació a la premsa s'ha fet una sessió informativa per explicar amb detall en què consisteix el programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Demarcació de Girona al personal dels ajuntaments i els tècnics que hauran d'aplicar-lo als municipis de les comarques gironines.

Consulta el programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica, clicant aquí.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització