Notícies

 

Controlant els equipaments amb risc de transmissió de legionel·losi

Les mostres d'aigua per a la detecció de legionel·la s'analitzen al laboratori

08/01/2018

Controlant els equipaments amb risc de transmissió de legionel·losi

Al llarg del 2017, hem ajudat a controlar 283 equipaments municipals considerats d’alt risc de 104 localitats gironines i 520, de baix risc, de 135 municipis.

S’ha detectat legionel·la i s’ha dut a terme les actuacions necessàries per eliminar-la en 27 instal·lacions d’alt risc (un 9,5%de les controlades). En 2 d’aquestes (7%), s’ha trobat el bacteri per primera vegada. En 25 (93%), ja s’havia detectat anteriorment. En tots els casos s’ha dut a terme les mesures necessàries per eradicar-lo i evitar riscos als usuaris dels equipaments.

Pel que fa al programa per a instal·lacions de baix risc, aquest 2017 s’ha detectat el bacteri en 8 instal·lacions (un 1,5% de les controlades). Totes han estat circuits d’aigua calenta sanitària i en tots els casos s’ha adoptat les mesures de control necessàries per eliminar-lo. A la resta d’instal·lacions –regs i fonts- no s’ha detectat presència al llarg del 2017*

 

Dipsalut ajuda els ajuntaments gironins a gestionar aquelles instal·lacions públiques del municipi considerades de risc. Periòdicament l’Organisme en fa la neteja i desinfecció. També control analítics per veure si hi ha el bacteri. En el cas que es trobi, es realitzen actuacions per eradicar-lo i perquè no hi torni a proliferar. Mentre es duen a terme, per prevenció, s’impedeix als ciutadans l’ús de la instal·lació afectada.

En aquelles instal·lacions que tenen característiques que afavoreixen la reproducció de la legionel·la, es recomana fer reformes estructurals. Assessorem els ajuntaments sobre què s’ha de modificar i els donem suport econòmic perquè puguin fer-ho.

També oferim formació gratuïta al personal que s’encarrega del manteniment diari de les instal·lacions de risc per tal que estiguin perfectament .

 

(*totes les dades són a 30 d'octubre de 2017)

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització