Notícies

 

Formació per a docents del Sigues tu

Imatge d'arxiu. Alumnes de primària treballant amb els materials del Sigues tu a una escola de Torroella de Montgrí

18/01/2018

Formació per a docents del Sigues tu

És obert el període d'inscripció als cursos del 2018 per a mestres i professors que desenvolupen aquest programa d'educació per a la salut.

Aquesta formació s’adreça als mestres i professors de les escoles i instituts de la demarcació de Girona que desenvolupen el programa Sigues tu, eines i actius per a la salut.


El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya acredita aquesta formació, que s’ofereix de manera totalment gratuïta.


Per aquest 2018 s’ofereixen els cursos següents:


Formació a distància per docents de primària i secundària

Transcurso: educación virtual i emocionante para la vida


El curs començarà el 9 d'abril de 2018 i tindrà una durada de 12 setmanes.


Es tracta d'una formació en habilitats per a la vida a distància com a estratègia promotora del canvi tant des del punt de vista professional com personal.

A càrrec de Fundació Edex

 

Formació presencial per a docents de primària

L'art de conversar


Dates i horari: 24 de febrer i 10 de març (de 9:30h a 14:00h)


Durant les dues sessions es treballaran les diferents habilitats per a la vida a partir d’exemples que ens permetin entendre el punt de vista dels infants i a l’hora ser capaç d’establir els límits necessaris per promoure un bon clima a l’aula que faciliti la participació.


A càrrec de Júlia Mateo

 


Formació presencial per a docents de secundària


Parlar de consums i sexualitat amb els i les adolescents


Dates i horari: 19, 22, 26 de febrer i 1 de març (de 16:30h a 19:30h)


Durant les sessions es plantejaran diferents estratègies per abordar les temàtiques de consums (alcohol i altres drogues, tecnologia...) i sexualitat amb l’alumnat de secundària a partir del paradigma de les habilitats per a la vida i el sentit de coherència.


La Míriam Alemany i en Jordi Bernabeu, experts en aquestes temàtiques i amb àmplia experiència en intervenció directa amb adolescents, duran a terme una sessió teorico-reflexiva amb l'objectiu de sentar les bases del coneixement actual en relació a la sexualitat i els consums. A partir d'aquí es proposaran estratègies concretes de dinamització per abordar aquests temes a l'aula en el marc del programa "Sigues tu".


A càrrec de:


• Míriam Alemay; filosofa, formadora i coordinadora de projectes educatius de l'Associació Candela, referent en l’educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària.


• Jordi Bernabeu; psicòleg especialitzat en atenció i prevenció en el consum de drogues.


• L'equip tècnic del "Sigues tu"

 

 

Les inscripcions s’han de formalitzar telemàticament, des del web del Programa: www.siguestu.cat, apartat Docents. Formació.


El programa de Dipsalut Sigues tu, eines i actius per a la salut busca entrenar les habilitats per a la vida dels alumnes, a més de promoure estils de vida saludables. L’objectiu és enfortir la capacitat d’infants i joves d’afrontar els desafiaments de la vida quotidiana i de gestionar la seva salut.


El treball es fa a l’aula, en sessions específiques i també, de manera transversal. Se n’encarreguen, principalment, els mestres i professors. Per a poder-ho fer idòniament, compten amb formació específica així com amb assessorament i suport continu dels professionals de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització