Notícies

 

Dia Internacional de la Dona

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

08/03/2018

Dia Internacional de la Dona

Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, comparteix la reivindicació d’igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

En motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, es denuncia el sexisme i discriminació per motiu de gènere i es reclama la igualtat real de drets i oportunitats.


Tal i com remarca l’Organització Mundial de la Salut, la discriminació de les nenes i de les dones continua essent una de les violacions dels drets humans més estesa i limita greument la seva capacitat de protegir i promoure la pròpia salut. La igualtat de gènere és també un dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a millorar el món.


Dipsalut incorpora la perspectiva de gènere en els seus programes i actuacions tant de l’àmbit de la salut pública com de l’acció social. Un exemple n’és el Sigues tu, eines i actius per a la salut, que es desenvolupa a escoles i instituts i que entrena les habilitats per a la vida d’infants i adolescents. Aquest programa reforça la tasca educativa en igualtat de gènere que es duu a terme als centres educatius (en aquest enllaç, podreu trobar recursos educatius relacionats amb aquesta temàtica).


L’Organisme de Salut Pública també promou la igualtat d’oportunitats a nivell intern, dins la pròpia organització, amb iniciatives com el desenvolupament d’un Pla d’Igualtat.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització