Notícies

 

Pacte Nacional per a l’eradicació de la Violència Masclista

Imatge de l'acte de presentació del pla de treball per al Pacte Nacional per a l'Eradicació de la Violència Masclista

14/09/2018

Pacte Nacional per a l’eradicació de la Violència Masclista

Formem part de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM), creada per debatre polítiques de país al voltant d’aquesta problemàtica.

La Comissió està formada per representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat de Catalunya, institucions, organitzacions socials i professionals i és el màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra la violència masclista.


Aquest 12 de setembre, la consellera Elsa Artadi n’ha presentat el pla de treball, la canalització de la participació i les prioritats del Pacte Nacional per l'eradicació de la Violència Masclista a Catalunya (PNVM), que es concretarà a través d’aquesta Comissió, i que comptarà amb una àmplia participació de totes les institucions i entitats especialitzades.

Artadi ha explicat que el Pacte “es farà amb les aportacions i la participació de totes les institucions i entitats involucrades en la lluita contra la violència masclista”. I ha afegit que “comptarà amb un pressupost, reflectirà el model català d'abordatge i serà un referent internacional de consens en aquesta lluita”. Segons ha afirmat: “Hem de garantir a les dones una Catalunya sense violència masclista” i de cara a avançar en el Pacte, la consellera ha manifestat que “farem reunions bilaterals i elaborarem el document en base a aquest trimestre”.

El PNVM vol garantir els instruments i recursos necessaris per desplegar i executar les accions previstes en el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista de prevenció i eradicació de la violència masclista. Aquest Programa, s'estructura en els següents 6 objectius estratègics:

1. Impulsar la prevenció específica de la violència masclista.
2. Millorar la detecció i identificació de situacions de risc i d'existència de violència masclista.
3. Desplegar i ampliar la Xarxa d'atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents.
4. Millorar l'atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial.
5. Promoure la capacitació dels professionals i la recerca en violència masclista.
6. Optimitzar els mecanismes de coordinació de la Xarxa d'atenció integral de violència masclista.

En el plenari s’han presentat iniciatives de l’acció de Govern en l’abordatge de la violència masclista com els resultats de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya i el Grup de Treball de Violències Sexuals (Departament d’Interior); l’ampliació dels serveis de les Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte, (Departament de Justícia) i el Procés de participació i elaboració del II Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista -Eix 3 del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2018-2021- (Institut Català de les Dones). Per altra banda, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha presentat el recurs didàctic Violències Masclistes en Xarxa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització