Notícies

 

Dipsalut, a la reunió anual de la Societat d’Epidemiologia

Imatge de l'acte d'inauguració del congrés

14/09/2018

Dipsalut, a la reunió anual de la Societat d’Epidemiologia

Hi hem participat presentant un estudi sobre el servei de primers auxilis psicològics i les percepcions que en tenen les policies locals de la demarcació de Girona.

La tècnica de Dipsalut, Gemma Brunet Rivero, ha presentat el seu treball final del Màstrer en Promoció de la Salut a la XVIII reunió científica de la Societat Espanyola d’ Epidemiologia i XIII congrés de l’Associació Portuguesa d’Epidemiologia, que s’ha celebrat a Lisboa entre aquests 11 i 14 de setembre.

L’estudi Percepcions, experiències i estratègies d’afrontament del suport psicològic a víctimes de crisi i emergències segons les policies locals de la demarcació de Girona identifica les diferents maneres d’afrontar les situacions de crisi i emergències que tenen aquests professionals. Compara les estratègies dels que han rebut formació en suport psicològic amb les dels que no n’han cursat.

Entre les conclusions de l’estudi destaca el fet que les institucions de les que depenen les policies no acostumen a dimensionar els primers auxilis psicològics com a una tasca pròpia i incorporada en els protocols. Els i les agents tenen una encertada percepció de les necessitats de les víctimes i de les habilitats socials necessàries per a gestionar adequadament una situació de crisi psicològica, no obstant, no se senten preparats per a afrontar-les idòniament. També es posa de manifest que els professionals de les policies locals pateixen afectacions com a víctimes indirectes d’aquest tipus de situacions i que els que han rebut formació en suport psicològic en emergències en són molt més conscients.

El treball de camp es va dur a terme a les comissaries de Salt, Palafrugell, Roses, Figueres i Olot entre maig i juny de 2017 mitjançant entrevistes a una vintena de professionals.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització