Noticia

Un dels desfibril·ladors externs automàtics cedits per Dipsalut als cossos d'emergències de la demarcació

18/09/2018

Nova vida salvada amb els desfibril·ladors d’ús públic

Agents de la Policia Local de Castelló d’Empúries han salvat la vida a una persona que havia patit una aturada cardíaca al carrer.

Els fets han succeït aquest 13 de setembre. Efectius de la Policia Local de Castelló d’Empúries s’han desplaçat fins al carrer Sant Mori del municipi on una dona, d’uns seixanta anys, havia patit una mort sobtada cardíaca.


Els agents li han practicat les maniobres de reanimació i li han aplicat un dels desfibril·ladors externs automàtics, cedits per Dipsalut. La seva intervenció ha permès recuperar la víctima. Posteriorment, el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques l’ha estabilitzat i l’ha traslladat a l'hospital en helicòpter medicalitzat.


Amb aquesta ja són 44 les persones que s’ha recuperat gràcies als desfibril·ladors d’ús públic de la xarxa del "Girona, territori cardioprotegit".


Majoritàriament, els aparells han estat utilitzats per agents de les policies locals i efectius d’altres cossos d’emergències de la demarcació.


En total, els municipis gironins compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut. Els cossos de primera resposta en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments.


A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que se cedeixen de manera temporal a ajuntaments i entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització