Notícies

 

Estands informatius sobre legionel·la i qualitat de l’aigua

Imatge d'arxiu d'un dels estans informatius

04/10/2018

Estands informatius sobre legionel·la i qualitat de l’aigua

Estem duent a terme accions per donar a conèixer la tasca que desenvolupem, conjuntament amb els ajuntaments, en prevenció de la legionel·losi i en control de la qualitat de l’aigua de boca.

Ho fem a través d’estands, dinamitzats per professionals especialitzats, que muntem a fires, festes, mercats i altres esdeveniments d’arreu de la demarcació.

Amb l’ajuda de lents binoculars, mostres d’aigua, elements gràfics, jocs i altres materials, s’explica què és la legionel·losi, què la causa, com es contrau i què fa Dipsalut i els ajuntaments de la demarcació per prevenir-la. També es trenquen falses creences sobre aquesta qüestió i es mira de resoldre els dubtes que els participants plantegen. Pel que fa al control de la qualitat de l’aigua de consum humà, s’hi detalla el cicle de l’aigua, els riscos que podria portar associats si no se’n fes un tractament adequat i com es duen a terme aquestes accions de control, des de la captació fins que arriba a la nostra aixeta.

Les activitats que es proposen a l’estand van dirigides a un públic familiar i inclouen des de l’observació de macro i microorganismes presents a diferents mostres d’aigua (aigua de bassa, de riu, tractada...) fins a un joc, pensat per als més menuts, d’identificació i eliminació dels elements patògens de l’aigua a través del tacte.

Aquest cap de setmana, l’activitat divulgativa es durà a terme a Cornellà del Terri (diumenge, de 16 h a 20 h, a la plaça de Maig).

Els ajuntaments que estiguin interessats en acollir activitats divulgatives relacionades amb la salut pública, poden parlar-ne amb l'Agent de Salut Pública Municipal de Dipsalut que tinguin assignat.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització