Notícies

 

Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

El doctor Brugada ensenyant a utilitzar un desfibril·lador a la Fira de Mostres. Autoria imatge: Ester Ruiz de Morales

30/10/2018

Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

Els visitants de la Fira han pogut familiaritzar-se amb aquests aparells. Ho han fet de la mà del doctor Ramon Brugada, que ha parlat del programa “Girona, territori cardioprotegit” des de l’estand de la Universitat.

Des del seu estand a la Fira de Mostres, la Universitat de Girona està donant a conèixer bona part de l’activitat que realitza. Aquest 29 d’octubre, s’hi ha exposat la tasca que duu a terme la Càtedra de Malalties Cardiovasculars. El seu director, Ramon Brugada, ha recordat l’objectiu de la institució: plantejar estratègies per millorar la detecció, la prevenció i el tractament de les malalties associades a la mort sobtada.


En aquestes estratègies s’hi inclou el programa “Girona, territori cardioprotegit” de Dipsalut, que ha permès implantar una xarxa de desfibril·ladors d’ús públic a tota la demarcació gràcies a la qual ja s’ha pogut salvar més de quaranta persones que havien patit una mort sobtada cardíaca extrahospitalària.


Amb l’ajuda d’un desfibril·lador i d’un maniquí, Brugada ha ensenyat als visitants a la Fira com cal actuar per socórrer algú que ha patit una aturada cardíaca. El reconegut cardiòleg ha insistit en què cal perdre la por a fer servir aquests aparells ja que són molt senzills d’utilitzar i en cap cas poden fer mal a la víctima.


Les persones interessades a aprendre a actuar en cas d’aturada cardíaca, poden participar a les formacions que Dipsalut ofereix de manera periòdica i gratuïta a diferents punts de la demarcació de Girona. Per obtenir-ne més informació, cliqueu aquí.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització