Notícies

 

Curs d’habilitats per a la vida per a dinamitzadors de Parcs i Xarxes

Imatge d'una de les dinàmiques del curs d'habilitats per a la vida als Parcs Urbans de Salut

08/11/2018

Curs d’habilitats per a la vida per a dinamitzadors de Parcs i Xarxes

L’objectiu és transmetre coneixements, eines i recursos perquè el personal de dinamització d’aquests equipaments pugui incorporar l’entrenament de les habilitats per a la vida a les sessions d’exercici físic.

La formació ha començat aquest 7 de novembre a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona. Està impartida per Estela Gómez, diplomada en Fisioteràpia i tècnica en Animació d'Activitats Físiques i Esportives, i per Gemma Brunet, també diplomada en Fisioteràpia i técnica de l’Àrea de Polítiques de Promoció de la Salut i Qualitat de Vida de Dipsalut.


El curs va especialmente dirigit als professionals que dirigeixen les sessions grupals d’exercici físic que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d’Itineraris Saludables.


S’hi explica què són les habilitats per a la vida, quines són les que s’ha identificat com a principals i per què serveixen. També s’hi transmeten estratègies i es proporcionen eines per poder-ne afavorir l’entrenament en el marc de les sessions dirigides dels Parcs i les Xarxes.


Les habilitats per a la vida són destreses psicosocials que s’han demostrat clau per prendre bones decisions en salut i benestar personal i comunitari.Les considerades bàsiques per l’Organització Mundial de la Salut són: la comunicació interpersonal, l’assertivitat i la capacitat de negociació, l’empatia, la cooperació i el treball en equip, el lideratge i la defensa d’interessos, la presa de decisions, la resolució de problemes, el pensament crític, el control intern, l’autoestima i la gestió emocional i de l’estrès.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització