Notícies

 

Agents de la Policia Local de Pals recuperen un home utilitzant un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

Un dels desfibril·ladors externs automàtics cedits per Dipsalut als cossos d'emergències de la demarcació

10/01/2019

Agents de la Policia Local de Pals recuperen un home utilitzant un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

Els fets han succeït aquest 8 de gener. Els agents han aplicat el desfibril·lador a un home d’uns setanta anys a qui havien portat en cotxe a la comissaria a la recerca d’ajuda ja que havia patit una aturada cardiorespiratòria.

Els policies han dut a terme els passos de la cadena de supervivència, que inclouen les maniobres de reanimació cardiopulmonar i l’aplicació del desfibril·lador. Per a fer-ho han usat un dels aparells que vam cedir a la Policia Local de Pals.


El desfibril·lador ha efectuat una descàrrega i la víctima ha recuperat el batec. Després, han arribat els serveis mèdics, que l’han estabilitzat. S’ha traslladat, amb helicòpter, a un centre hospitalari.


Amb aquesta ja són prop de cinquanta, les persones que s’ha recuperat gràcies als desfibril·ladors d’ús públic de la xarxa del "Girona, territori cardioprotegit".

En total, els municipis gironins compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut. Els cossos de primera resposta en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments.

A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que se cedeixen de manera temporal a ajuntaments i entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització