Notícies

 

20/04/2009

Dipsalut presenta el llibre "Varietats Hortícoles a la conca de la Tordera per a una alimentació saludable"

 

El president de l'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut, Josep Marigó, acompanyat de la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, el patró de la Fundació Carl Faust, Cèsar Blanché, i la coautora i directora tècnica del Jardí Botànic Marimurtra, Núria Membrives, ha presentat aquest dissabte a la Fundació Carl Faust de Blanes el llibre "Varietats Hortícoles a la conca de la Tordera per a una alimentació saludable". L'obra, editada per Dipsalut i per la Fundació Carl Faust, és el primer volum de la col·lecció "Quaderns Botànics Marimurtra".

 

Durant l'acte de presentació, Josep Marigó ha assenyalat que es tracta "d'una eina molt útil per recuperar varietats hortícoles de casa nostra que tenim una mica arraconades i poder-les introduir de nou a la nostra dieta". Marigó també ha destacat que donar suport a iniciatives com aquesta és un dels objectius de Dipsalut, ja que fomenten pràctiques saludables en un àmbit bàsic com és el de l'alimentació.

 

"Varietats Hortícoles a la conca de la Tordera per a una alimentació saludable" fa un repàs històric de l'agricultura tradicional blanenca, dedicant un capítol a la seva vessant ecològica, i aprofundint en les característiques de vint d'aquestes varietats locals, al mateix temps que ofereix diverses receptes de cuina.

 

 

A la fotografia: Josep Marigó, president de Dipsalut, Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marta Pedrerol, directora territorial del Departament de Salut de la Generalitat, i Jordi Masbernat, director general de la Fundació Carl Faust.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització