Noticia

Simulacre d'atenció psicològica en emergències realitzat a Platja d'Aro. Autor: Eddy Kelele

05/02/2019

El Servei d’Emergències Psicològiques ha atès 345 persones el 2018

Els psicòlegs especialitzats en emergències de Dipsalut han intervingut en quaranta-un esdeveniments d’alt potencial traumàtic.

Han donat suport psicològic a un total de 345 persones que havien estat víctimes d’accidents, agressions sexuals, suïcidis, robatoris i altres delictes amb violència, morts sobtades d’infants i altres situacions traumàtiques.

La intervenció psicològica es realitza amb la màxima immediatesa possible i, habitualment, en el mateix lloc on han succeït els fets. S’intervé tant amb víctimes directes dels esdeveniments com amb familiars o altres afectats. L’atenció psicològica també s’ofereix als professionals que treballen en emergències i que puguin necessitar-ho.

L’equip de psicòlegs de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona s’encarrega, entre d’altres tasques, de comunicar de manera adequada les males notícies que sovint cal donar. També procura minimitzar els danys que el trauma pot causar sobre les víctimes i prepara les persones per afrontar el dolorós procés que gairebé sempre els espera. A banda d’aquesta primera atenció en el lloc de l’emergència, es dóna continuïtat al tractament per als usuaris que així ho necessitin, a través d’un mecanisme de derivació urgent a la Xarxa de Salut Pública.

L'objectiu principal d'aquest servei és ajudar els afectats a reprendre al més aviat possible el control sobre les seves vides i evitar que desenvolupin patologies posttraumàtiques.

El Servei d’Emergències Psicològiques, el poden activar (les 24 hores i els 365 dies de l’any) alcaldes i alcaldesses dels municipis gironins o els regidors en qui deleguin, els comandaments de les policies locals, els caps dels equips de protecció civil, els responsables dels serveis socials i els dels diferents cossos d’emergències de la Generalitat de Catalunya. Ho fan trucant a un número d’ús restringit. L’equip de psicòlegs de Dipsalut està coordinat amb els altres ens que ofereixen serveis similars per evitar possibles duplicitats.

Per obtenir més informació sobre aquest servei, cliqueu aquí.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització