Notícies

 

Responsabilitat social corporativa per fer, entre tots, un món millor

La presidenta de Dipsalut a la jornada "Un món millor" (2). Autoria: DdGi

13/11/2019

Responsabilitat social corporativa per fer, entre tots, un món millor

La presidenta de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, ha estat l’encarregada de cloure la jornada sobre responsabilitat social corporativa “Un món millor”, que s’ha celebrat aquest dimecres al vespre a la ciutat de Girona.

Puig ha fet una crida a “comprometre’s amb les pràctiques social i ambientalment responsables per avançar cap a societats més justes, més sanes i més felices”. Ha recordat que , fer-ho, beneficia a tothom ja que està demostrat que augmenta l’eficiència de les organitzacions, fidelitza les persones, aporta valor afegit i, en molts casos, també redueix costos.

 

La presidenta de Dipsalut i vicepresidenta de la Diputació de Girona ha insistit en què cal que les administracions públiques donin exemple i ha detallat algunes de les mesures socialment responsables implantades en els organismes que representa. S’ha referit, entre altres, a la compra pública responsable, al foment de la transició energètica als municipis, a la custòdia i posada en valor del territori, a la col·laboració amb el tercer sector i a les accions per avançar cap a la igualtat d’oportunitats.


La cloenda de l’acte també ha servit  per relacionar la responsabilitat social corporativa i els Objectius de Dsenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. La presidenta ha recordat que, des de fa uns anys, l’ens de salut pública incorpora els ODS en els serveis que ofereix. Ha posat alguns exemples concrets com la línia d’aigües de consum humà, que incideix en les metes globals de garantir la disponibilitat d’aigua de qualitat i la gestió sostenible d’aquest recurs, o el programa “Sigues tu”, que treballa en l’àmbit educatiu promovent la igualtat de gènere, la ciutadania responsable i l'avenç cap a societats més justes i inclusives. Puig ha subratllat que els ODS són complementaris a la responsabilitat social corporativa, que permeten donar un abast encara més gran a les pràctiques responsables, a l’ètica de les organitzacions: “Ens ajuden a identificar quina és la nostra funció i a concretar les estratègies i actuacions per avançar, plegats, cap a l’assoliment de fites compartides com són la sostenibilitat o la fi de la pobresa”, ha assegurat.

 

L’esdeveniment, organitzat per la Cadena SER, ha servit per compartir algunes de les practiques social i ambientalment responsables que duen a terme diverses empreses, entitats i administracions i per posar-les en valor. També s’ha pogut incidir en la coresponsabilitat de tothom en el destí de la humanitat i en la necessitat d’afrontar cada pas, cada acció, des d’aquesta presa de consciència.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització