Notícies

 

“Les polítiques públiques encaminades a la prevenció són imprescindibles per eradicar les violències masclistes”

La presidenta de Dipsalut en l'acte institucional amb motiu del 25N. Autoria: DdGi

26/11/2019

“Les polítiques públiques encaminades a la prevenció són imprescindibles per eradicar les violències masclistes”

La presidenta de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, ha fet una crida a tots els sectors a lluitar de forma decidida i coordinada contra la violència masclista.

En l’acte institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, celebrat aquest 25 de novembre a la seu de la Generalitat a Girona, la presidenta de Dipsalut ha assegurat que les administracions tenen una responsabilitat extra en aquesta causa. “Hem de mantenir i millorar els programes existents i impulsar noves accions”, ha dit, “sempre treballant en xarxa, amb els municipis, les entitats, la ciutadania, també amb el sector privat. Sumant esforços per eradicar les violències masclistes i reforçant les polítiques públiques encaminades a la prevenció, que són imprescindibles”.


En aquest sentit, ha recordat la tasca que s’està fent i que, assegura, cal reforçar des de la Diputació de Girona i Dipsalut. Es desenvolupen programes, com el “Sigues tu”, que incideixen en tres elements clau, que quan actuen de forma conjunta, poden donar lloc a conductes violentes contra la parella: l’acceptació acrítica dels estereotips de gènere, la creença en el mite de l’amor romàntic i la violència com a forma de resolució de conflictes.

 

A banda de les iniciatives de caire educatiu, es dona suport a nombroses entitats del territori que lluiten contra el masclisme i s’ofereix formació a professionals que intervenen en salut i en acció social, relacionada amb la prevenció d’abusos sexuals a menors o amb l’atenció psicològica a víctimes de violència sexual, entre altres. Puig també ha subratllat que la violència econòmica és sovint una manifestació més del masclisme, “a la que també hem de procurar respondre, incorporant sempre el factor de gènere a les accions dirigides a reduir les desigualtats socioeconòmiques”.


En l’acte institucional s’ha remarcat que encara s’està molt lluny d’eliminar aquesta xacra de la societat, s’ha reconegut la lluita de tantes supervivents i dels moviments feministes i s’ha subratllat que els actes violents contra les dones “no són fets puntuals, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal”; una estructura que cal transformar amb la implicació de totes i tots.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització