Noticia

Un dels desfibril·ladors externs automàtics cedits per Dipsalut als cossos d'emergències de la demarcació

12/12/2019

Reanimen, amb els desfibril·ladors d’ús públic, una persona que havia patit una aturada cardíaca

L’ús dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut als Mossos d’Esquadra i la intervenció dels vianants ha estat crucial per poder-la recuperar.

Els fets han succeït aquest nou de desembre, a la zona de Santa Eugènia, a la ciutat de Girona. Un home, de 62 anys, s’ha desplomat a terra. Testimonis dels fets han trucat als serveis d’emergències i un d’ells, amb formació sanitària, ha començat a practicar-li les maniobres de reanimació.


Poc després ha arribat la policia i se li ha pogut aplicar el desfibril·lador que la patrulla de Mossos d’Esquadra duu dins el vehicle. L’aparell ha donat tres descàrregues, que han permès recuperar el batec. Posteriorment, els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han estabilitzat l’home i l’han traslladat a l’hospital.


Dipsalut, amb el programa “Girona, territori cardioprotegit”, va cedir desfibril·ladors a les policies locals de la demarcació de Girona, al cos de Mossos d’Esquadra i als equips de protecció civil. A més, s’encarrega del manteniment dels aparells i de la formació continuada d’aquests professionals, que els duen permanentment en els seus vehicles de treball. També vam instal·lar desfibril·ladors a places, carrers, façanes d’equipaments i altres espais públics perquè, en cas de necessitat, els pugui fer servir qualsevol persona. A més, cedim aparells de manera temporal a ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre per cardioprotegir esdeveniments considerats de risc.

 

Per fomentar l’ús d’aquests aparells i transmetre les pautes bàsiques per poder socórrer algú que pateix una aturada cardiorespiratòria, es programen cursos dirigits a tota la població.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització