Notícies

 

Curs de prevenció de maltractaments a persones grans

Imatge de la primera edició del curs de prevenció de maltractaments a les persones grans

03/03/2020

Curs de prevenció de maltractaments a persones grans

Es tracta d’una formació nova, dirigida a professionals de l’àmbit de l’atenció social. Té per objectiu proporcionar-los eines per poder prevenir, detectar i intervenir en aquests casos.

La primera edició d’aquest nou curs té lloc, a la seu Dipsalut, aquest 3 de març. L’imparteixen Glòria Pla, psicòloga del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Jordi Muñoz, advocat de l’associació EIMA, per a la investigació del maltractament a les persones grans.


S’hi fa una descripció conceptual dels maltractaments i les diverses formes en què poden manifestar-se, així com dels indicadors o signes d'alerta que serveixen per detectar possibles situacions de risc o, directament, de violència o d’abús. També s’hi explica com es poden prevenir, detallant els factors de protecció. Finalment, es trasllada la manera correcta d’actuar davant la sospita o certesa d’un d’aquests casos. A més, es detalla la normativa on queda reflectida l‘obligatorietat de comunicar o denunciar aquestes situacions i els aspectes jurídics que s'apliquen en les mesures preventives i de protecció.


Els objectius de la formació són fer visible una realitat encara molt amagada com és la vulneració de drets de moltes persones grans, donar eines als professionals perquè facin un pas endavant per detectar precoçment aquests casos i capacitar-los tant per prevenir-los com per poder intervenir quan es produeixen.


Dipsalut ofereix gratuïtament aquesta formació als professionals de l’àmbit de l’atenció social d’arreu de la demarcació. El proper curs s’ha previst pel 22 d’abril, també a la seu de l’Organisme, al Parc Científic de Girona.


El curs s’ha dissenyat a petició de la Taula interinstitucional de prevenció dels maltractaments a la gent gran per tal de facilitar tant la prevenció, com la detecció i intervenció en aquests casos.


Amb aquest mateix objectiu, el 2019 es va incorporar un protocol de prevenció i intervenció davant situacions de maltractaments o abusos dins el Servei local de Teleassistència.


Més informació sobre el curs.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització