Notícies

 

03/03/2020

Desmentint rumors sobre el nou coronavirus

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un document en el que es desmenteixen falses informacions.

Estar ben informats és clau en situacions com la de l’epidèmia global que es viu actualment. Les fake news o informacions falses són molt habituals quan hi ha una crisi, especialment en qüestions tan sensibles com les sanitàries. Aquestes desviacions informatives, quan arriben a la ciutadania, poden generar confusió, alarmes innecessàries i nombrosos problemes derivats. La discriminació cap a determinats col·lectius o la manca de mascaretes per a qui realment les necessita són només algunes de les conseqüències negatives de donar crèdit a la rumorologia i a les falses informacions.

Entre els rumors desmentits per l’OMS hi ha la creença que el coronavirus es pot propagar a grans distàncies a través de l’aire, que el fred i la neu el maten o que els mosquits el poden transmetre. Des de l’Organització es remarca que es tracta d’informacions totalment falses. També es dedica un apartat específic a les falsedats en relació a l’ús de mascaretes que, cal recordar, en l’actualitat NO es recomanen com a mesura de prevenció.

Totes aquestes desinformacions i moltes més es rebaten una a una en el document, que podeu consultar accedint a aquest enllaç.

Cal recordar que, per tal de protegir-nos davant la desinformació que circula en situacions com l’actual, es recomana comprovar la procedència de les informacions i contrastar-les. Consultar els espais que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Organització Mundial de la Salut dediquen a aquesta qüestió ens hi pot ajudar.

Per a consultes de caire més individual, es demana trucar al 061. Aquest telèfon és també el de referència davant la sospita de poder estar infectat.

 

(+) Més informació



Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització