Notícies

 

Atenció Psicològica pel coronavirus

Imatge fulletó atenció psicològica pel COVID-19

02/04/2020

Atenció Psicològica pel coronavirus

Per a professionals de l’àmbit sanitari, emergències, acció social, sectors essencials i altres que estiguin suportant una alta pressió o càrrega emocional.

També va dirigit a a veïnes i veïns afectats de manera directa i greu per l’emergència sanitària actual, com, per exemple, persones que han perdut familiars i no poden fer un procés de dol “normalitzat”, persones grans confinades i malaltes de coronavirus...Es tracta d'un servei totalment gratuït. Compta amb la col·laboració de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i està coordinat, per evitar duplicitats, amb altres serveis existents.

 

L'atenció es fa telefònicament. La duu a terme l’equip de psicologia del Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut.

 

El Servei es demana trucant a un número de telèfon d'ús restringit, que tenen tots els ajuntaments i altres possibles activadors de la demarcació. Només els responsables d'activació, doncs, poden sol·licitar-lo per a totes aquelles persones a les que els calgui (un cop informades i amb consentiment previ). Els activadors són:

- Alcaldes i alcaldesses, regidors o personal tècnic o administratiu en qui s'hagi delegat
- Comandaments de les policies locals i protecció civil
- Responsables de serveis socials, tant locals com dels consells comarcals
- Responsables de centres/serveis sanitaris

 

Per demandes d'atenció no urgents, qüestions que no es puguin atendre telefònicament en el moment i altres, es demana escriure un correu electrònic a: suportcovid19@dipsalut.cat Cal fer-hi constar la informació clau:

- Organisme que demana el servei
- Telèfon de contacte
- Breu descripció de la situació
- Horari de trucada preferent: de dilluns a divendres (09:00h-13h) i (16:00-20:00h).

 

L'equip de psicòlegs del Servei també ha elaborat recomanacions per preservar la salut emocional i psicològica en aquests moments de crisi. N'hi ha d'especialment dirigides als professionals del món sanitari. Podeu consultar-les, accedint a aquest enllaç. Aquests consells s'estan divulgant entre el personal de l'àmbit sanitari, juntament amb l'oferiment de l'atenció psicològica per a tots els que ho necessitin. 

* Els professionals que presten el servei són psicòlegs col·legiats, que garanteixen la confidencialitat de la informació, emparats/des en el secret professional.

* Les dades obtingudes de les persones a les quals s’atengui seran tractades per Dipsalut com a responsable del tractament amb la finalitat de prestar el servei. S’informarà les persones ateses del tractament que rebran les seves dades i dels seus drets

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització